Kom in de Kas 2018 heeft nu een eigen app


VIDEO: Beeld ‘Kom in de Kas” in Limburg

“Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest”, zo promoot het jaarlijkse evenement Kom in de Kas zich ter gelegenheid van de 2018-versie, die op 7 en 8 april verspreid over Nederland gehouden wordt.

Tijdens de dag, die vooral aantrekkelijk is voor gezinnen met jonge kinderen, leren de bezoekers onder andere hoe hun dagelijkse groenten op hun bord terecht komen. Daarvoor kan een bezoek gebracht worden aan een groot aantal kassen, dat voor de gelegenheid eenmalig de deuren opent.

Route met app

Dit jaar is er ook een gratis app te downloaden, waarop te zien is wat waar te bezichtigen is. Makkelijk om in een bepaalde regio een route uit te zetten. Op die manier kan een tocht langs een bloemenkwekerij en bijvoorbeeld een tomatenkas gemaakt worden.

Historie

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. In 1977 was Kom in de Kas een regionale gebeurtenis. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002 steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen (bron: ReSpons Evenementen Top 100 2003).

Tijdens Kom in de Kas openen zo’n 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren. Het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. In een paar regio’s doen ook andere agrarische bedrijven mee.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.