Marvel, Frozen en Star Wars naar Walt Disney Studios Park

Marvel, Frozen en Star Wars naar Walt Disney Studios Park 9

Disney directeielid Iger samen met president Macron. Foto: ©PHILIPPE SERVENT/PR


Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company, heeft een meerjarig uitbreidingsplan aangekondigd voor Disneyland Paris ter waarde van 2 miljard euro. Dit deed hij in het gezelschap van de Franse president, Emmanuel Macron, in het Palais de l’Elysée in Parijs. Het omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, waarbij drie nieuwe gebieden met de thema’s Marvel, Frozen en Star Wars worden toegevoegd en tal van nieuwe attracties en live entertainment.

Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Paris sinds de opening van het park in 1992 en onderstreept volgens Iger het vertrouwen van The Walt Disney Company in het lange termijnsucces van het resort als symbool van het Disney-merk in Europa.

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in haar succes op lange termijn”, stelt Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company. “Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding die we vandaag hebben aangekondigd, zullen we nog meer geliefde personages en verhalen introduceren om zo nieuwe landen, attracties en entertainment te creëren. Zo tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.”

Bouw uitbreiding

Het meerjarige ontwikkelingsplan zal vanaf 2021 worden uitgevoerd in meerdere fasen, waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de drie nieuwe gebieden omvat de creatieve visie ook een nieuw meer, dat de focus van de entertainmentervaring wordt en de nieuwe gebieden van het park onderling zal verbinden.

In het voorjaar van 2017 gaf Disneyland Paris het startschot voor de vieringen van haar 25e verjaardag met nieuw entertainment en nog meer belevingen voor de gasten. Het resort voltooide na twee jaar ook een renovatieprogramma, waarin veel van de klassieke attracties in de parken zijn vernieuwd en gerenoveerd en opende tal van nieuwe entertainmentshows, waaronder Mickey and the Magician. Deze show werd in 2017 bekroond met de prijs voor “Beste Theaterproductie” (Best Theatrical Production) van de International Association of Amusement Parks and Attractions. Daarnaast ondergingen de hotels van het resort enkele ingrijpende renovaties. Een daarvan is het Disney’s Newport Bay Club, dat nu een viersterrenhotel is.

Iron man

Eerder dit jaar kondigde Disneyland Paris haar plannen aan voor een nieuwe attractie met Marvel thema, die naar het Walt Disney Studios Park komt. Deze attractie zal deel uitmaken van het nieuwe Marvel-gebied. In 2020 opent het resort de deuren van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, een vernieuwing van Disney’s Hotel New York, dat de bezoekers ontvangt in de sfeer van de inspirerende wereld van onder andere Iron Man, The Avengers en Spider-Man. En deze zomer vindt in Disneyland Paris de Marvel Superhelden Zomer plaats, waar de gasten hun favoriete helden kunnen ontmoeten en kunnen genieten van nieuw live entertainment.

In cijfers

Disneyland Paris is de nummer één toeristische bestemming van Europa. Het resort bestaat uit twee spectaculaire themaparken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park) en zeven gethematiseerde Disney hotels met 5.800 kamers (meer dan 2.700 kamers zijn beschikbaar in geselecteerde partner hotels). Daarnaast zijn er ook twee full-service congrescentra en een 27-holes golfbaan van het allerbeste niveau aanwezig. De bestemming omvat verder Disney Village – een van de grootste entertainment complexen in de regio Ile-de-France. Disney Village ligt op meer dan 30.000 vierkante meter en biedt thema-restaurants, winkels en een bioscoop. Disneyland Paris heeft 59 attracties, 63 winkels en 55 restaurants.

Marvel, Frozen en Star Wars naar Walt Disney Studios Park 11

Een artist-impression van hoe het park er uit gaat zien. Illustratie: Disney

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.