‘Sunday Roast’ moet nieuwe Amsterdamse traditie worden

Voorbereidingen in de keuken voor een Sunday Roast. Foto: PR


Vanaf zondag 25 maart 2018 kun je iedere laatste zondag van de maand bij restaurant Floreyn in Amsterdam terecht voor een speciale Nederlandse versie van de Sunday Roast. Sappige, langzaam geroosterde big, verse worstenbroodjes, stevige erwtensoep, de smakelijkste garnituren in combinatie met een goed glas wijn of bier moeten er voor zorgen dat gasten met een voldaan gevoel de week afsluiten. Het restaurant wil hiermee de ‘ultieme zondagmiddagbestemming’ worden voor vrienden en familie.

“Ik kwam op het idee door de gezellige zondagmiddagen die ik vroeger met mijn familie had. Samen wandelen, gevolgd door verse worstenbroodjes en een kop soep. Met de Dutch Roast bied ik nu mijn publiek bij Floreyn een uitgebreide versie van deze zondagmiddagen,” aldus chef-kok Jasper Holthuis.

Dutch Roast

Het restaurant werkt zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem; van geroosterde aardappels, pastinaak, linzen en bloemkoolgerechten tot vlees en vis van de grill. Uiteraard vergezeld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken. De Dutch Roast is van 12.00 tot 18.00 uur en het menu, bestaande uit drie gangen, kost €29,50 per persoon. Per editie serveert Floreyn een wisselend menu. Reserveren is verplicht en kan via dutchroast@restaurantfloreyn.nl of 020 670 7357.

Meer over restaurant Floreyn

Sinds de opening in juni 2017 maakt het team van Floreyn zich hard voor de rijke geuren en smaken die ons land rijk is. De Nederlandse keuken staat centraal met ons culinaire verleden in een nieuwe stijl. Al het mooie van Hollandse bodem en de Noordzee wordt aangevuld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken. Daarnaast werkt het team zoveel mogelijk met huisgemaakte producten, van brood tot friandises, en van rolmops tot speculaas. Ook in het interieur is nagedacht over Neerlands trots. Dit is onder andere te zien op het plafond dat een weergave is van de verkaveling van Nederland, de kunst van oude fietsen, het NAP dat door het hele restaurant is aangegeven met een gouden lijn én het barmeubel dat verwijst naar de rietveldstoel. Meer info: www.restaurantfloreyn.nl.

Over het team

Daar waar Floreyn een jaar terug de deuren openden, zat vroeger restaurant Braque. Een bekende plek voor chef-kok Jasper Holthuis (37) omdat hij daar ruim vijf jaar de keuken aanstuurde. Compagnons Thijs Kooman (46) en Stephanie Schutte (45) leerde hij kennen bij hun restaurant SenT. Dit duo werkte voorafgaand aan de oprichting van SenT bij Binnen-Buiten en ontmoette daar de vierde compagnon. Marc Boonen (35) is ruim 8,5 jaar werkzaam geweest bij dit café waarvan 3,5 jaar als bedrijfsleider.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.