Volledig vrouwelijke bemanning vlucht naar India

De geheel vrouwelijke bemanning die Schiphol aandeed. Foto: JetAirways/PR


Jet Airways, een Indiase luchtvaartmaatschappij, zorgde recentelijk voor een unicum op Schiphol door met een volledig vrouwelijke bemanning met vlucht 9W235 naar Bangalore te vliegen. Met Captain Joshi Sangfeeta en Captain Vakharia Hazel Dilip in de cockpit vertrok de 15-koppige ‘ladies crew’ met een volle Airbus A330 naar het Zuid-Indiase Bangalore; een van de drie hubs van Jet Airways in haar thuisland.

Rahul Taneja, Chief People Officer Jet Airways, zegt: “Jet Airways voert al vele jaren een actief personeelsbeleid dat is gericht op gelijke rechten en kansen, ongeacht achtergrond en sexe. Zo is het aantal vrouwelijke (co)piloten inmiddels opgelopen tot meer dan 230 en bedraagt het aandeel vrouwelijke medewerkers binnen Jet Airways wereldwijd 34%.”

Hij vervolgt: “Hoewel er niet bewust op gestuurd wordt komt het gedurende het jaar met regelmaat voor dat een vlucht een volledig vrouwelijke bezetting heeft.” Meer informatie: www.jetairways.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.