Waarvoor reis jij naar Engeland?


VisitBritain, het Britse nationale verkeersbureau, lanceert deze week een nieuwe campagne in Nederland om reizigers te inspireren tot een bezoek aan Groot-Brittannië.

De marketingcampagne ‘Ik Reis Voor…’, die start op Facebook en Instagram, maakt gebruik van korte films en verhalen om onbekende plekken en bijzondere ervaringen samen met wereldberoemde Britse attracties en bezienswaardigheden in de kijker te zetten. De korte films en foto’s moeten toeristen uit Nederland motiveren om te reizen voor ervaringen die ze alleen in Groot-Brittannië kunnen vinden, en die hen inspireren om nu een reis te boeken.

VisitBritain Manager Centraal Europa, Holger Lenz zegt:

“Onze nieuwe campagne bouwt voort op de sterke groei van het aantal Nederlandse bezoekers door te laten zien dat Groot-Brittannië een bestemming is die barst van leuke activiteiten, nieuwe avonturen en wonderbaarlijk onverwachte ervaringen die je het hele jaar kunt ontdekken.

“Van de inspirerende moderne cultuur en levende geschiedenis tot onze bruisende hippe steden. En van spannende, actieve avonturen in het afwisselende landschap tot complete ontspanning in de prachtige natuurgebieden, ‘Ik Reis Voor…’ wil Nederlandse bezoekers inspireren om direct een reis te boeken.”

National Geographic

VisitBritain werkt samen met commerciële en content partners om het bereik in Nederland te vergroten en de inspiratie in boekingen om te zetten. In samenwerking met National Geographic maakte VisitBritain een zesdelige videoserie over bestemmingen door heel Groot-Brittannië. Deze video’s tonen enkele van de onverwachte ervaringen die uniek zijn voor Groot-Brittannië. Van kajakken over rivier de Stour aan de Engelse zuidkust tot het ontdekken van de verborgen tropische kassen in Londen en van sterrenkijken vanuit het Dark Sky Observatory in de Scottish Borders tot aan kamperen in het Brecon Beacons Nationale Park in Wales.

En dit jaar?

Waarvoor reis je naar Groot-Brittannië in 2018?

  • In Bristol (England) opent deze maand het nieuwe Being Brunel museum en het Londense V&A Museum krijgt in september een dependance in de Schotse stad Dundee.
  • Liverpool staat dit jaar bol van de cultuur en viert dat het 10 jaar geleden European Capital of Culture was. Deze maand verwelkomt de stad alvast het Terracotta Leger in het World Museum, te zien van februari tot oktober 2018.
  • Newcastle en Gateshead in England staan in het teken van The Great Exhibition of the North, waarbij het draait om cultuur, kunst en design van juni tot september.
  • Wales viert tijdens het Jaar van de Zee door middel van diverse evenementen en vieringen zijn 1400 kilometer lange kustlijn met ruige kliffen en vele beschutte baaien en stranden. Het jaarlijkste kunst & literatuur fetival, het Laugharne Weekend komende april wordt in juni gevolgd door het Festival of Voice in Cardiff. Het Big Cheese Festival vindt plaats in Caerphilly in juni en het Seafood Festival in Cardigan Bay in juli.
  • De opnames voor het laatste seizoen van Game of Thrones vinden momenteel plaats in Noord-Ierland, op locaties als Giant’s Causeway (The Iron Island) en de Dark Hedges (The King’s Road) tezamen met de orginele filmlocaties van Winterfell.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.