100+ tips voor bezoek aan Belgische Kempen


Lekker wandelen in De Kempen

Stille Kempen? Absoluut: de regio telt de meeste stiltegebieden van Vlaanderen. Spannende Kempen? En of! Je uitstapjes jagen je adrenaline de hoogte in. De toeristische gids Kempen 2018 bundelt honderden verrassende uitjes. Voor groot én klein. Actief, ontspannend of onweerstaanbaar lekker. Fijn extraatje dit jaar vormt het routeboekje met twaalf kant-en-klare fietslussen. De gids telt ruim 130 pagina’s vol tips, netjes geordend per gemeente.

Met kinderen

De Kempen verwennen jong en oud. Daarom veel aanraders voor gezinnen met kinderen in de toeristische gids. Zo combineert het Totterpad in Meerhout natuur en avontuur of test het Stoerparcours in Hertberg de durf van tieners. Andere aanraders? Met de hele familie op ezelcruise, spoorfietsen tussen bunkers, een schattenzoektocht in het Turnhouts Vennengebied of een picknick op de Kalmthoutse Heide waarvoor je eerst een geheime code kraakt! De toeristische gids bevat ook enkele opvallende nieuwkomers. Jan De Haes, gedeputeerde voor Toerisme: “Binnenkort snor je in een elektrische tuktuk door de Merode. Lier pakt uit met een proeftoer langs de lekkerste adresjes in de stad. En uiteraard blikken we vooruit naar alle niet-te-missen evenementen in 2018. Daarom willen we iedereen uitnodigen: kom herinneringen maken in de Kempen.”

Routeboekje met 12 fietstips

De Kempen serveren pure fietsfun: 2000 kilometer knooppunten en comfortabele, biljartvlakke fietspaden. Veel water, groen en stilte. Plus heel wat stemmige cafés en dito terrasjes. Wat kiezen moeilijk maakt… Bie De Busser, regiomanager Kempen: “Toeristen vragen concrete fietstips. Daarom bundelen we in het nieuwe routeboekje twaalf aanraders. Zoals een trip langs heerlijk geurende bloesems, een romantische rit langs de Neteboorden of een ommetje rond de abdij van Postel. Telkens inclusief een lekkere halte, een toeristische topper én een fototip die je Instagramvrienden nieuwsgierig maakt…” Bestel online je toeristische gids Kempen 2018 of haal je exemplaar bij een toeristisch infokantoor in de Kempen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.