AccorHotels neemt Mövenpick Hotels & Resorts over

Genieten van een verblijf in een hotel. Foto: Elkedgvakantie

Genieten van een verblijf in een hotel. Foto: Elkedgvakantie


AccorHotels heeft vandaag voor 482 miljoen euro Mövenpick Holding en Kingdom Holding en Mövenpick Hotels & Resorts overgenomen.

  • 84 hotels krijgen nieuwe eigenaar
  • Mövenpick heeft 16.000 mensen in dienst
  • AccorHotels groeit door overname in Midden-Oosten, Afrika en Azië

Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in Zwitserland in 1973 en opereert in 27 landen met 84 hotels (meer dan 20.000 kamers). Mövenpick Hotels & Resorts heeft een sterke aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten en is voornemens om 42 nieuwe hotels te openen, in voornamelijk het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Mövenpick Hotels & Resorts heeft een high-end expertise in hotelservices en heeft wereldwijd meer dan 16.000 mensen in dienst.

De overname versnelt de groei in de belangrijke regio’s waar AccorHotels sinds vele jaren aanwezig is, zoals Afrika en Azië

Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO bij AccorHotels, zegt: “Met de overname van Mövenpick consolideren we ons leiderschap op de Europese markt en versnellen we onze groei verder in de opkomende markten, specifiek in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het Mövenpick merk is de perfecte combinatie van moderniteit en authenticiteit en complementeert ons portfolio. Het Europese-Zwitserse erfgoed is een perfecte fit met AccorHotels. Doordat Mövenpick zich aansluit bij AccorHotels zal het genieten van onze kracht op het gebied van distributie, loyalty-building en ontwikkeling.”

De transactie is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen en moet voltooid worden in de tweede helft van 2018.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.