Air Mauritius start dienstregeling naar Amsterdam


Air Mauritius startte deze maand haar dienstregeling naar Amsterdam en zal twee keer per week – op maandag en vrijdag – op Schiphol vliegen. In juli en augustus zal de luchtvaartmaatschappij ook op woensdag vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een nauwe samenwerking tussen Air Mauritius en KLM.

  • Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika.
  • De belangrijkste hub van Air Mauritius in Europa is Parijs.

De samenwerking ging van start in oktober 2017, waarbij KLM begon met drie vluchten per week tussen Amsterdam en Mauritius. Vanaf heden zal Air Mauritius de vluchten op de route gaan uitvoeren met een Airbus A340, met een samenstelling van 28 Business Class en 264 Economy Class plaatsen.

De start van operaties naar Amsterdam is onderdeel van ons plan om een tweede hub in Europa te ontwikkelen. Schiphol, dat uitstekend wordt bediend door onze partner KLM, geeft ons toegang tot 50 code share bestemmingen verspreid over Europa. – Somas Appavou, CEO van Air Mauritius.

De belangrijkste hub van Air Mauritius in Europa is Parijs, van waaruit de luchtvaartmaatschappij code share vluchten uitvoert naar bijna 40 bestemmingen in Europa met haar partner Air France. Air Mauritius en de KLM/Air France groep hebben op dit moment al een nauwe samenwerking en Air France is een belangrijke partner sinds de oprichting van de luchtvaartmaatschappij in 1967. In 1998 tekenden beide luchtvaartmaatschappijen een samenwerkingsovereenkomst voor het uitvoeren van de Mauritius – Parijs route. Deze overeenkomst is uitgebreid en versterkt in 2008.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.