Als het thuis koud en nat is is de vakantie leuker


Volgens een Europees onderzoek genieten wij nog meer van onze zonvakantie als we zien dat het thuis slecht weer is. Ongeveer de helft van de Europeanen geeft aan dit stiekem wel prettig te vinden. Om het contrast met het ‘thuisweer’ tastbaar te maken, heeft Neckermann Reizen eenmalig een weersimulator laten bouwen. Deze weersimulator werd geplaatst op een strand in Thailand afgelopen februari. Vakantiegangers van verschillende nationaliteiten waren geprikkeld om een bezoek te brengen aan deze machine. De weersimulator werd gebouwd om allerlei slechte weersomstandigheden te kunnen activeren met behulp van sprinklers, airconditioning, LED-lichten, luidsprekers, sneeuwsimulatoren en windmachines.

Het leverde bovenstaand compilatiefilmpje op met beelden van vakantiegangers en hun reactie. Via een ledscherm op de buitenzijde van de box is de temperatuur van de plaats die gesimuleerd wordt te zien.

Er bestond een vermoeden dat het weer thuis de vakantie-ervaring zou kunnen beïnvloeden. Dit is verder onderzocht via een internationale enquête (uitgevoerd in 5 Europese landen). De resultaten bevestigen dat niet alleen het weer thuis een belangrijke rol speelt bij mensen die op vakantie gaan, maar geeft ook aan dat het weer sterk van invloed is op hoe we onze vakanties uiteindelijk waarderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.