De onbekende Texas (surf) Riviera

Het Texas Surf Museum in Corpus Christi. Foto: Kenny Braun


Wandelingen door eenzame duinlandschappen in plaats van een wilde rodeo, azuurblauwe wateren in plaats van woestijngebieden en een surfer-humeur in plaats van het gevoel van het wilde westen – aan de Gulf Coast in het zuidoosten van de Lone-Star-State, staan ​​de typische Texas-stereotypen achterop. In plaats daarvan ervaren bezoekers een minder bekende kant van de Amerikaanse staat. Een strandvakantie aan de 1000 kilometer lange kustlijn biedt een breed scala aan zowel ontspanning als actieve mogelijkheden en vormt een aanvulling op de levendige stedentrip of avontuurlijke Ranch-vakantie in het binnenland.

Historisch badplaats aan de Golf van Mexico
De stad Galveston, ongeveer een uur rijden ten zuiden van Houston, ligt op een zandbank en staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Victoriaanse architectuur. In de historische wijk East End vindt u mooie houten villa’s uit de jaren 1920 en 1940, omgeven door subtropische tuinen. Tegen het einde van de 19e eeuw had de stad een bloeiende financiële wijk, het zogenaamde Strand District, ook wel Wall Street van het Westen genoemd. De gekweekte kooplieden van de stad vermaakten zich in het operahuis en stuurden hun kinderen naar de plaatselijke medische universiteit, terwijl de rest van de staat nog steeds werd geregeerd door revolvers en vuist rechts. Tegenwoordig vinden bezoekers van het National Historic Landmark District tal van restaurants, winkels en entertainment, terwijl ze ook een wandeling maken langs de ooit prachtige Seawall Boulevard.

Verlaten zandstranden en schildpadden op de barrière-eilanden
Het voorgebergte van South Padre Island wordt beschouwd als het langste ongerepte strand van de Verenigde Staten. De landengte is een goed bewaard geheim en biedt zwemliefhebbers, zeilers, snorkelaars en duikers allerlei mogelijkheden om te genieten. Het 112 kilometer lange stuk van de nationale kust van Padre Island met zijn duinen, wadden en endemische fauna is een toegewijde beschermde kustlijn. Het is het belangrijkste broedstrand in de VS voor een van ’s werelds meest bedreigde schildpadden, de Kemp’s Ridley-zeeschildpad.

Een paradijs voor trekvogels
De kustlijn van Texas wordt beschouwd als de beste plaats voor vogels kijken in de Verenigde Staten. Trekvogelkolonies rusten op de Great Texas Coastal Birding Trail op weg naar Noord- of Zuid-Amerika. Tussen november en maart bewonderen vogelliefhebbers ongeveer 380 verschillende soorten – van reigers, pelikanen en kluten tot kraanvogels en uilen. Laguna Madre met zijn hoge zoutgehalte zijn bijzonder visrijke wateren en daarom erg populair bij gevederde bewoners. Er worden ook rondleidingen aangeboden.

Surf hotspot
Van Galveston tot South Padre Island, tal van plekken bieden ideale omstandigheden voor windsurfers, kitesurfers en surfers, dankzij de aangename temperaturen het hele jaar door en de brede ondiepe gebieden. Het eiland South Padre is vooral populair bij kiteboarders die optimale omstandigheden vinden vanwege ondiepe golven en constante wind. Windsurfers gaan naar het Bird Island Basin-gebied in Laguna Madre, tussen Corpus Christi en Port Isabel. Maart tot juni en september tot november zijn de meest winderige maanden. Het Texas Surf Museum in Corpus Christi documenteert de surfgeschiedenis van de Lone-Star-State en is zeker een bezoek waard na een surfavontuur.

Te paard
Mustang Island dankt zijn naam aan de wilde paarden die ooit het bijna 30 kilometer lange stuk kust van Corpus Christi bevolkten. In de 19e eeuw verdwenen de dieren die hier hoogstwaarschijnlijk door de Spanjaarden werden meegebracht. Op het naburige eiland Padre Island, genieten paardenliefhebbers van ritten langs prachtige rustige stranden met leverancier “Horses on the Beach”.

Over Texas
Wild West, Cowboys & Pioneer Spirit! Iedereen kent hem, de mythe van Texas. Met zijn zandstranden aan de Golf van Mexico, de machtige valleien van de Rio Grande, de woestijn- en moerasgebieden, de eindeloze prairies en trendy steden. Texas is echter veel meer dan dat. Originaliteit ontmoet moderniteit – Welkom bij de “Lone Star State”! Directe vluchten naar de op een na grootste staat in de Verenigde Staten worden aangeboden vanuit Amsterdam met KLM, American Airlines en United Airlines. Ga voor meer informatie over Texas naar www.traveltexas.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.