Nieuwe basiskaart voor lange afstand-fietsers

Fietsers bestuderen onderweg de kaart. Foto: Ruud Slagmolen


De lente is nu echt voelbaar. Laat de fietskriebels maar komen! Met de zojuist verschenen nieuwe editie van de Basiskaart netwerk LF-routes heb je als fietser een gebruiksvriendelijke fietsatlas in handen. Ideaal om een fietsvakantie of korte fietstrip te plannen. De losse, watervaste kaarten bevatten actuele routelijnen van zowel de LF-routes als de aansluitende knooppuntnetwerken.

Op de Basiskaart zijn alle LF-routes weergegeven. Deze routes zijn de ideale basis voor het plannen van elke lange-afstandsfietsroute. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Overstappen op de regionale knooppuntnetwerken kan heel eenvoudig; de op de LF-routes aansluitende fietsknooppunten staan ook op de kaart. Het fietslandschap van Nederland blijft in beweging. Afgelopen jaar is er ruim 600 km fietsroutenetwerk gewijzigd. Al deze wijzigingen zijn opgenomen in de nieuwe LF-Basiskaart.

De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’ dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met hars. Het is geproduceerd zonder gebruik van water, gif of bleekmiddel. Dankzij het watervaste karakter van Stone Paper kunnen de kaarten prima tegen een regenbuitje.

Op 22 dubbelzijdig bedrukte fietskaarten staat heel Nederland in de schaal van 1:100.000. In het kaartbeeld zijn ook de locaties van Fietsers Welkom! horeca en logies weergegeven. Een los boekje bevat onder andere de gebruiksaanwijzing en info over de veren in de LF-routes.

De Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart zal vanaf mei ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-583).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.