‘Orchidee’ twaalfde Boeing 787-9 Dreamliner voor KLM

De aankomst van het nieuwe KLM-toestel op Schiphol. Foto: KLM/PR


KLM heeft deze week haar twaalfde Boeing 787-9 Dreamliner verwelkomd. Het gaat om een vliegtuig met registratienummer PH-BHO, op Schiphol. Het toestel draagt de naam ‘Orchidee’.

KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past. Andere B787’s kregen onder meer de namen Zonnebloem, Anjer, Dahlia, Lavendel, en Margriet. De elfde Dreamliner, die afgelopen januari werd geleverd, draagt de naam ‘Morgenster’.

In het belang van de klant investeert KLM ook in 2018 in de verdere vernieuwing van haar vloot. De Orchidee is de tweede Boeing 787-9 Dreamliner van dit jaar. In augustus ontvangt KLM de volgende Dreamliner. De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit.

Het toestel biedt ook voordelen voor het reiscomfort van de passagier. Zo leidt de hogere luchtdruk in de cabine ertoe dat passagiers met een uitgerust gevoel aankomen. Voor passagiers die tijdens hun vlucht online willen zijn, is er WiFi aan boord.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.