Reisbureau CultureRoad voegt Irak toe aan pakket

Reisbureau CultureRoad voegt Irak toe aan pakket 9

Oprichters Caspar Steinebach & Rik Brinks van CultureRoad in Noord-Korea. Foto: PR


CultureRoad vertrekt eind april 2018 voor een groepsreis naar Irak. Daar nemen de reisleiders (tevens de oprichters) hun reizigers mee naar o.a. het voormalig paleis van Saddam Hoessein en naar Erbil, de hoofdstad van Iraaks-Koerdistan. Intussen wordt er gefilmd. Videobedrijf 87seconds ontfermt zich over de filmbeelden en maakt er een 360-video van. Het is voor het eerst dat een Nederlands reisbureau 360-video inzet bij het aanbieden van reizen, aldus Rik Brinks en Caspar Steinebach van CultureRoad.

Vooroordelen

Brinks: “Ons motto is: bezoek eens een plek waarvan je moeder liever niet heeft dat je er naartoe gaat.” Noord-Korea behoort tot de reisbestemmingen van CultureRoad, net als Afghanistan en Tsjernobyl. En nu Irak dus. Het reisbureau wil vooroordelen wegnemen over landen die te boek staan als ‘moeilijk’, en organiseert daarom reizen naar deze plekken. Steinebach: “Soms vergeten we dat daar ook gewoon mensen wonen. Die gaan ook naar hun werk. Of naar de bakker. En die worden ook verliefd. Net als wij dus.”

360 video

De videomakers van 87seconds maken het filmmateriaal geschikt voor virtual reality-brillen. Die zijn voor op de neuzen van potentiële reizigers die een reis overwegen naar één van de niet bepaald doorsnee vakantiebestemmingen. “Dankzij zo’n 360-ervaring kunnen we aan eventuele twijfelaars alvast laten zien hoe het daar écht is”, zegt Steinebach.

Geen gevaar

Gevaarlijk, zo’n trip? Valt mee, zeggen de CultureRoad-mannen. “We bereiden onze reizen altijd zorgvuldig voor. Er is nog nooit iets misgegaan.”

Verantwoord, zo’n samenwerking? Maarten van der Weijden van 87seconds: “Tuurlijk. We vertrouwen volledig op de expertise van CultureRoad. En daarbij: we kijken ernaar uit om deze niet-alledaagse klus aan te pakken en daarin lekker ver te gaan. Daar zijn we goed in.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.