Travelhunter jaagt op online reiskoopjes

Travelhunter jaagt op online reiskoopjes 9

Alannah Paans van TravelHunter wist het zoeken naar aanbiedingen te automatiseren. Foto: PR

Alannah Paans (25) is de oprichter van TravelHunter. In de 2,5 jaar dat zij ‘in business’ is, doet ze volgens eigen zeggen al behoorlijk mee op de markt van aanbiedingenwebsites van pakketreizen. En dat terwijl ze (nog) helemaal alleen werkt. Waar anderen tien mensen in dienst moeten hebben om dezelfde scherpe aanbiedingen te bieden, gaat dat bij Travelhunter bijna volledig automatisch.

Hoe het werkt

Het grootste deel van de aanbiedingen komt uit zogenaamde ‘xml feeds’ die afkomstig zijn van aanbieders van pakketreizen. “Anderen werken nauwelijks met dit soort xml feeds. Zij werken met stagiaires die handmatig reizen zoeken. Ik heb vaak meer aanbiedingen dan deze stagiaires met hun tienen tezamen op de website kunnen plaatsen.” De meest unieke aanbiedingen komen nu vanzelf op de website van TravelHunter. Alannah heeft zelf een systeem met een aantal filters gebouwd om de beste aanbiedingen te selecteren. “Daar ben ik erg lang mee bezig geweest. Vroeger deed ik alles met de hand.”

Hoe het tot stand kwam

Alannah: “Door mijn affiniteit met reizen en online zag ik mogelijkheden. Ik ben op een gegeven moment gewoon gaan bouwen. Binnen enkele dagen verkocht ik al reizen. Ik ben nu ongeveer drie jaar bezig, waarvan het eerste half jaar tijdens mijn studie. Maar eigenlijk ben ik van jongs af aan al bezig met websites bouwen. Mijn vader deed dat namelijk ook. Hij had een bedrijf in het ontwikkelen van websites en databases. En op die manier ook nieuwsgierig naar affiliatie marketing. Regelmatig geeft hij mij nog advies. Daar word ik heel vrolijk van.”

De ambitie van TravelHunter

“Ik wil met TravelHunter graag de grootste aanbiedingenwebsite worden op het gebied van pakketreizen. Ik snap dat daar ook personeel voor nodig is, al is dat voor mij geen ambitie op zich. Ik focus liever op automatisering. Je moet constant blijven automatiseren om voorsprong te houden. Daar geloof ik in. Op dat vlak kan ik mij onderscheiden van mijn concurrenten. Ik merk aan concurrenten en reisaanbieders dat TravelHunter steeds serieuzer wordt genomen. Het loopt dus lekker.”

Over Alannah Paans (oprichter TravelHunter)

  • 25 lentes jong
  • Studeerde commerciële economie
  • Studeerde zes maanden in San Diego (minor marketing)
  • Had tijdens haar studie ook al een bedrijf in webontwikkeling
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.