Twente krijgt nieuw (particulier) kunstmuseum

De uitnodiging voor de opening van het nieuwe museum. Foto: PR


Op 15 april 2018 opent een geheel nieuw kunstmuseum zijn deuren: Museum No Hero. Het museum is gevestigd in een historisch pand met grote tuin in Delden, Twente, Overijssel.

Beelden & klokken

In dit gebouw vind je een museumwinkel en een restaurant. Negen tentoonstellingszalen – gevuld met een selectie schilderijen, beelden, meubels en een enkele klok – tonen je een beknopt overzicht van vijf eeuwen internationale kunstgeschiedenis. Museum No Hero ziet er op het eerste gezicht uit zoals de meeste kunstmusea, maar is tegelijkertijd een museum met een missie: kunst inzetten als instrument om bezoekers te helpen reflecteren, wortels te zoeken, te verbinden, te groeien en hun blik te verruimen, zo laten de intiatiefnemers zelf weten.

Museum No Hero is een nieuwe loot aan de stam van private musea in Nederland.

De buitenkant van museum No Hero. Foto: PR

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.