Vandaag begint het aspergeseizoen in Overijssel


Eeuwen geleden kwamen er al goudzoekers naar het Oosten op zoek naar het goud in de grond. En nog steeds komen er culinaire liefhebbers van heinde en ver naar het Oosten om asperges te vinden en te proeven. Vanaf vandaag t/m juni 2018 zijn de regio’s Salland en Vechtdal in de ban van deze ‘goudkoorts’. Vanaf vandaag kunnen smulpapen hun hart ophalen met speciale aspergemenu’s, -arrangementen, open dagen, aspergeroutes, recepten en winacties verzameld op www.visitoost.nl/asperges. Er wordt een aspergebrochure uitgebracht die gratis verkrijgbaar is bij de betrokken ondernemers.

Aspergeweetjes en Winacties

In het aspergeboekje ‘Het witte goud uit het Oosten’ staan interviews met de aspergetelers, aspergerecepten, speciale aspergemenu’s en arrangementen maar ook tips en aspergeweetjes. De brochure komt vanaf 16 april te liggen bij de Tourist Info’s in Salland en Vechtdal Overijssel en bij een aantal deelnemende ondernemers en is dan – zolang de voorraad strekt – gratis verkrijgbaar. Tevens wordt er een leuke winactie georganiseerd. Deze winactie is te vinden op www.visitoost.nl/hetwittegoud.

Goudkoorts

De aspergecampagne wordt ondersteund door gemeente Raalte, Stichting Salland Aspergeland, de Vechtdal gemeenten, Rabobank Salland, Salland Marketing, Vechtdal Marketing, MarketingOost en alle deelnemende horeca ondernemers en streekproducenten. Meer informatie over de regio, zoals over de wandel- en fietsroutes, is te vinden op: www.visitoost.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.