Wat is de ‘Wandeling van het jaar’ in België?


Wie haalt het ditmaal in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’? Op de shortlist van Toerisme Provincie Antwerpen staan vijf wandelingen in Balen, Niel, Oud-Turnhout, Retie en Westerlo. Nu is het woord aan de wandelaars. Op www.wandelingvanhetjaar.be vinden ze een sfeerfilmpje over de kandidaten en gedetailleerde fiches en gpx-coördinaten van de vijf trajecten. Stemmen kan online tot en met 15 augustus 2018.

  • Publiek kan uit 5 wandelingen kiezen
  • Kandidaten gekozen op basis beleving
  • Stemmen kan tot en met 15 aug. 2018

De competitie leverde de voorbije jaren aantrekkelijke winnaars op: Schepswandeling in Balen (2012), ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Hoogstraten (2013), Talanderwandeling in Arendonk (2014), Klinkaartroute in Niel en Boom (2015), Hobokense Polderwandeling in Antwerpen (2016) en Natuurpad Lovenhoek in Vorselaar (2017).

Topnatuur, deugddoende stilte, fotogenieke vijvers, graffitikunst of imposante kastelen: de kandidaten op de shortlist zitten vol verrassingen.- Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes

Ook nu legt Toerisme Provincie Antwerpen de lat hoog. Na een grondige doorlichting van alle kandidaten op het terrein, maakte de wandeljury een selectie op basis van onder meer landschap, beleving, randinfrastructuur en bewegwijzering. Dat resulteerde in volgende shortlist:

  • Keiheuvelwandeling van VVV Balen
  • Stiltewandeling in Landschap De Liereman van Toerisme Oud-Turnhout vzw
  • ‘Boeren langs de Grote Gracht’ van Gemeente Retie
  • ‘Nen Nielse Oemweg’ van vzw Toerisme Rupelstreek
  • ‘Wandelen langs water en kastelen’ van Gemeente Westerlo

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.