Wie waren die stoere vrouwen in het kasteel?

Vader en dochter bij kruisboogschieten. Foto: Mike Bink/PR


Wie aan kastelen denkt, ziet waarschijnlijk stoere ridders voor zich. Maar de heren waren vaak uit vechten. En wie zorgde er dan voor de verdediging van het slot? Juist! De kasteelvrouwen. Zonder pardon sloegen zij woeste aanvallers af en werden machtige burchten door hen behouden. In de meivakantie van 28 april t/m 6 mei 2018 zijn er daarom op dinsdag en donderdag voor alle sterke meiden stoere workshops stok- en zwaardvechten en een boogschietbaan in boomgaard achter het kasteel. En vooruit: jongens mogen ook meedoen. Let op de capaciteit is beperkt voor deze workshops, dus wie het eerste komt..

Laatste kans: juniorgidsen
Dit jaar worden voor de laatste keer de rondleidingen in de meivakantie door juniorgidsen verzorgd. Dit zijn leerlingen uit groep acht van basisscholen uit Muiden en Muiderberg. De komende meivakantie kruipen deze leerlingen nog één maal in de huid van kinderen van bekende bewoners en bezoekers aan het kasteel in de 17e eeuw. Op doordeweekse dagen van 30 april tot en met 4 mei storten de juniorgidsen zich met veel enthousiasme op hun taak. Daarna wordt een nieuw project met lokale basisscholen opgezet.

Openingstijden
Het Muiderslot is in de meivakantie 2018 van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 en in de weekenden van 12.00 tot 17.00 uur. Kaartverkoop tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.muiderslot.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.