Heidelberg dompelt zich voor jou in het rood

Romantisch rood nodigt uit voor een gezellige avond samen. Foto: Heidelberg Marketing GmbH, Foto: Tobias Schwerdt

De beroemde kasteelruïne van Heidelberg wordt op 2 juni, 14 juli en 1 september 2018 in een mystieke rode gloed gedompeld tijdens de spectaculaire Schlossbeleuchtungen, oftewel kasteelverlichtingen.

  • Deze 400 jaar oude traditie gaat terug naar de tijd waarin het kasteel echt plat brandde.
  • Toen was de dader de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV
  • Nu wordt het kasteel met Bengaals vuurwerk in lichterlaaie gezet.

Het seizoen van de Schlossbeleuchtung 2018 opent dit jaar op zaterdag 2 juni met een traditioneel kanonschot om 22.15 uur. Een Bengaals vuurwerk dompelt de kasteelruïne voor meerdere uren in een mystieke gloed. Het spektakel wordt herhaald op 14 juli en 1 september. De Schlossbeleuchtung is een eeuwenoude traditie: het Bengaalse vuur herinnert aan de vernietiging van Schloss Heidelberg door de troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV in de jaren 1689 en 1693.

Het is een unieke ervaring om het vuurwerk vanaf de rivier de Neckar te bekijken.

Het vuurwerk op de oude brug herdenkt het huwelijk van Prins keurvorst Frederik V met de Engelse prinses Elizabeth Stuart in 1613. In dat jaar werd een vergelijkbaar schouwspel opgevoerd toen de prinses vanuit Londen in Heidelberg aankwam.

Duizenden bezoekers

De legendarische Schlossbeleuchtungen betoveren elk jaar weer duizenden bezoekers die komen genieten van het prachtige schouwspel onder een heldere sterrenhemel. Het is een unieke ervaring om het vuurwerk vanaf de rivier de Neckar te bekijken. Kaarten voor een plek op een van de schepen zijn per e-mail verkrijgbaar via Heidelberg Marketing.

Oostelijke oever

Liever aan wal blijven? Goed uitzicht op het ‘brandende kasteel’ heb je vanaf de Neckar-weide aan de noordelijke oever van de rivier, vanaf de beroemde Philosophenweg, vanaf de oude stadszijde van de Neckar en op de Scheffelterrasse in de kasteeltuin.

Meer informatie is te vinden op de website van Heidelberg Marketing.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.