Mart Visser opent een tijdelijk museum in Zandvoort

Een beeld van de expositie in Zandvoort. Foto: PR


Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van couturier en kunstenaar Mart Visser.

  • Overzicht met 100 schilderijen
  • Exclusieve bruidsjurken uit archief
  • Wanden zwart gemaakt

Het historische gemeentehuis is getransformeerd tot een museum voor de presentatie van zijn recente Haute Couture collectie en iconische archiefstukken. Het naastgelegen Zandvoorts Museum is gedurende twee maanden een galerie met meer dan 100 schilderijen, sculpturen en installaties.

Ik draag met veel plezier en vertrouwen het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser.

Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort: “Ik draag met veel plezier en vertrouwen het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser. Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities van Mart Visser in het Raadhuis en het Zandvoorts Museum prachtige voorbeelden van.”

Haute Couture

Met respect voor het klassieke pand presenteert Mart Visser in het gemeentehuis op kale, stenen vloeren exclusieve couture bruidsjurken uit zijn archief en de meest recente bruidsrobe, die onlangs nog in zijn nieuwe atelier werd getoond. Ook is er een kamer met een grafische explosie aan strepen en een ruimte met wapperende, stijlvolle couture jurken in kleurverloop. Daarnaast een kamer met luxe avondkleding vol glitter en glamour.

Artwork

In de statige kamers van de burgemeester zijn de wanden en het plafond zwart geschilderd en is de vloer bedekt met honderden kilo’s grind. Aan de muren grote reliëfs en ruige schilderijen met de herkenbare koppen en tronies, in schril contrast met de delicate couture ontwerpen van Mart Visser. In het Zandvoorts Museum toont de veelzijdig beeldend kunstenaar een grote, imposante diversiteit aan koppen en gezichten.

Pop-up store

In de catacomben van het gemeentehuis, waar de kamers van de wethouders zijn, is nu een pop-up store gevestigd met de kleurrijke prêt-à-porter zomercollectie 2018. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid om de nieuwste collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Expositie ‘Mart Visser – The Take-over’
Locaties: Raadhuis Zandvoort (Raadhuisplein) en het Zandvoorts Museum (Swaluëstraat 1)
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis. | Voor meer informatie: www.martvisser.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.