Nu kun je op ridders jagen in Movie Park Germany

De attractie in Duitsland ging dit weekend open. Foto: Movie Park Germany

De vernieuwde waterattractie „Excalibur – Secrets of the Dark Forest“ is dit weekend geopend voor de gasten van Movie Park Germany. Meer dan een jaar van planning en meerdere maanden van verbouwing zijn hiermee afgesloten. De bezoekers maken onderdeel uit van een avontuur rondom tovenaar Merlijn en het legendarische zwaard Excalibur.

  • Er wachten 12 nieuwe scènes met in totaal ongeveer 400 nieuwe rekwisieten op de bezoekers
  • Er moest 4 miljoen liter water in gepompt worden
  • De attractie hoort bij de grootsten in haar soort in Europa

Terwijl bedrijfsleider Thorsten Backhaus bij de ingang van de nieuwe attractie “Excalibur – Secrets of the Dark Forest” vol trots de opening verricht, verlaten aan de andere kant de laatste medewerkers de attractie met stofzuiger en kwasten nog in de hand. “We hebben echt gas moeten geven om Excalibur nog voor de meivakantie aan onze bezoekers te kunnen presenteren”, vertelt hij met een tevreden lach. “De vele vorstdagen hebben het ons niet makkelijk gemaakt, maar nu is het eindelijk zover.”

Ik weet wel zeker dat we met deze opwindende wereld van ridders en magische wezens alle generaties kunnen boeien – bedrijfsleider Thorsten Backhaus

Sommigen zullen de waterattractie nog kennen als “Mystery River” of “The Neverending Story”. “Het is een van onze oudste en ook meest geliefde attracties in ons park”, zegt de bedrijfsleider. Meer dan 900 liter verf, 2500 meter kabel, 200 nieuwe lampen en meer dan 150 luidsprekers laten na een bouwfase van meerdere maanden en ongeveer een jaar planningstijd een spannende geschiedenis tot leven komen.

Betoverde bossen

“Bijna 100 mensen, zowel van Movie Park zelf als ook van partnerfirma’s, waren bij het project betrokken.” Tijdens de avontuurlijke zoektocht versperren betoverde bossen, donkere holen en gevaarlijke zeemonsters de weg. “Er wachten 12 nieuwe scènes met in totaal ongeveer 400 nieuwe rekwisieten op onze bezoekers”, vat Thorsten Backhaus samen. Geen kleine onderneming, want de attractie hoort bij de grootsten in haar soort in Europa.

Opwindende wereld

“De ritkarakteristiek blijft bestaan, we hebben alleen het verhaal eromheen opnieuw geschreven. Ik weet wel zeker dat we met deze opwindende wereld van ridders en magische wezens alle generaties kunnen boeien.” Bijna 13.000 arbeidsuren zijn er ingestoken om, niet in het minst, 15 nieuwe special effects en projecties in te bouwen en 25 nieuwe muziekbestanden te programmeren. “Hoeveel zweetdruppels het ons in de finale van de laatste fase gekost heeft durf ik niet in te schatten”, zegt hij met een knipoog.

Water er in

Een van de spannendste momenten gedurende de bouwfase was voor de bedrijfsleider van Movie Park Germany het vullen met water nadat alle elementen op hun plek stonden. “We wilden allemaal weten hoe het is om door de attractie te varen in plaats van te lopen. Het heeft dagen geduurd voor het water hoog genoeg in de attractie stond.” Geen wonder; er werd meer dan 4 miljoen liter water gebruikt. Maar het wachten werd beloond. “De eerste indruk was onbetaalbaar.” Meer informatie: www.movieparkholidays.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.