Land Rover redt The Isle of Mull


Wonen in de wildernis heeft zo zijn voordelen, maar er zijn ook nadelen te noemen. Bijvoorbeeld als je op een ruig eiland woont en je hebt snel medische hulp nodig. ‘Na het derde bosje rechts, over twee kuilen en dan na de vijfde boom links’, helpt niet zoveel. En zorgt in ieder geval dat hulpverleners veel meer tijd nodig hebben om bij je te komen. Een soortgelijke situatie geldt, of liever gezegd gold, voor het Engelse eiland The Isle of Mull.

Dankzij Land Rover en de nieuwe locatiedienst ‘What3Words’ komt daar nu verandering in. Het 70-jarige autobedrijf heeft ter gelegenheid van zijn verjaardag plaquettes aangebracht op alle gebouwen op het eiland. Daarop staan 3 woorden en dat is voldoende om de voordeur van zo’n pand te markeren. What3Words geeft aan élke vierkante meter (binnen of buiten, maakt niet uit) waar ook ter wereld een unieke combinatie van 3 woorden. Als je dus hulp nodig hebt hoef je maar die drie woorden door te geven en de politie of ambulance weet direct waar hij naar toe moet rijden. Land Rover wil meer afgelegen plekken op de aarde op deze manier voorzien van exacte en makkelijk te onthouden locatie-aanduiding voorzien. De redactie van Elkedagvakantie zit op artist.magpie.dramatic Hmmm, toeval of niet, maar die woorden passen wel bij ons!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.