Modekunstenaars Viktor&Rolf feestelijk geëerd in Kunsthal Rotterdam

Modekunstenaars Viktor&Rolf feestelijk geëerd in Kunsthal Rotterdam 9

Viktor&Rolf met H.K.H. Prinses Mabel van Oranje-Nassau op de rode loper, foto: Team Peter Stigter

De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse modehuis Viktor&Rolf, is feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau.

  • Dit is de grootste tentoonstelling van Viktor&Rolf tot nu toe in Nederland.
  • Samen met Viktor&Rolf is een selectie gemaakt.
  • Een unieke kans om haute couture – normaliter alleen op de catwalk te zien – van dichtbij te bewonderen. 

Ook spraken burgemeester Aboutaleb, Minister van OCW Ingrid van Engelshoven, gastcurator Thierry-Maxime Loriot en kunstverzamelaar Han Nefkens, die het werk van Viktor&Rolf al jarenlang verzamelt, het modeduo lovend toe. Met familie, vrienden, relaties uit de mode- en kunstwereld én met vele sponsorpartners is het spraakmakende oeuvre van modekunstenaars Viktor&Rolf gevierd in de eveneens jubilerende Kunsthal.

Er is een selectie met de zestig meest innovatieve werken uit hun haute couture en ready-to-wear collecties

Dit is de grootste tentoonstelling van Viktor&Rolf tot nu toe in Nederland. Voor de Kunsthal is het de derde tentoonstelling die zij samen met gastcurator Thierry-Maxime Loriot organiseert. Eerdere projecten waren de tentoonstelling over Jean Paul Gaultier (2013) en de eigen internationaal reizende tentoonstelling over modefotograaf Peter Lindbergh (2016).

Hoogtepunten

Samen met Viktor&Rolf is een selectie gemaakt van de hoogtepunten uit hun carrière wat heeft geleid tot circa zestig meest innovatieve werken uit hun haute couture en ready-to-wear collecties. Deze tentoonstelling is een unieke kans om haute couture – normaliter alleen op de catwalk te zien – van dichtbij te bewonderen.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum heeft de Han Nefkens Foundation aangekondigd dat zij acht modestukken aan Museum Boijmans Van Beuningen schenken, waarmee de collectie 24 werken van Viktor&Rolf in bezit heeft.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.