Nederlandse Tess genomineerd voor ‘best bartender’

Tess Posthumus aan het werk. Foto: Tess Posthumus

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse in Amsterdam opende genomineerd in de categorie ‘Best New International Cocktail Bar’. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en worden de winnaars op 22 juli 2018 bekendgemaakt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans.

Dit is het hele lijstje genomineerden
INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

 • Sullivan Doh, La Commune
 • Marcis Dzelzainis, Sager and Wilde
 • Roman Foltan, ATLAS Singapore
 • Chris Hysted-Adams, Black Pearl
 • Chris Moore, Coupette
 • Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails
 • Remy Savage, Artesian
 • Joe Schofield, Tippling Club
 • Kaitlyn Stewart, Royal Dinette
 • Luke Whearty, Operation Dagger

En verder is er ook nog deze lijst:
BEST NEW INTERNATIONAL COCKTAIL BAR

 • Botanist, Vancouver, Canada
 • Coupette, London
 • Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
 • Les Grands Verres, Paris
 • MOOTEE, Johannesburg
 • Scout, London
 • The Mint Gun Club, London
 • The Old Man, Hong Kong
 • The Strangers Club, Panamá
 • Two Schmucks, Barcelona
 • Waeska Bar at the Mandrake, London

Eerste Nederlandse

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award twaalf jaar geleden. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De Spirited Awards is in 2006 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders.

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkte ze bij een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Ze maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional.

Eigen boek

In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Hier probeert ze samen met haar team een echte cocktailcultuur in Nederland op te bouwen door te focussen op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse horeca gemeenschap. Ze schrijft maandelijks voor Delicious Magazine, publiceerde haar eerste boek Cocktails met Tess bij Carrera Culinair, dat vanaf september 2018 ook in het Engels verkrijgbaar is, heeft haar eigen lijn met bartools en werkt aan haar tweede boek over jenever, de traditionele Nederlandse drank.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.