Papier van olifantenpoep? Te zien in Den Haag

Papier van olifantenpoep? Te zien in Den Haag 9

De entree van het vernieuwde museum in Den Haag.


Na het ‘Media Innovation Studio’ in Helsinki is COMM aan de beurt om als eerste museum in Nederland de expositie Paper Magic te exposeren. Van juni tot en met december kunnen museumbezoekers de meest bijzondere papieren innovaties ervaren.

Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.

Interactieve expositie

Meerdere onderdelen van Paper Magic hebben interactieve doeleinden waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo heeft Novalia papier ontwikkeld dat geluid kan maken en wapent het Centre Technique du Papier zich met een WiFi blokkerend behang in de strijd tegen overmatig smartphonegebruik. Ook kan de bezoeker de sterkte van papieren constructies voelen als alternatief voor stalen bouwconstructies of papiersoorten voelen die gemaakt zijn van alternatieve grondstoffen zoals olifantenpoep en steen.

Papier vertelt een verhaal

Los van de creatieve mogelijkheden staan ook sociale thema’s rondom papier centraal. Papieren technologieën worden nu al ingezet als plasticvervangers waarmee het recyclingproces nieuw leven wordt ingeblazen.

Benieuwd naar de creatieve mogelijkheden en duurzame oplossingen van papier en de rol die papier speelt in onze moderne communicatie? Kom dan van juni tot en met december naar COMM – Museum voor Communicatie in Den Haag voor de Paper Magic expositie.

COMM – Museum voor Communicatie
Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.