Rij zelf eens in een gouden koets door Den Haag

Rij zelf eens in een gouden koets door Den Haag 8

Met een eigen gouden koets de bezienswaardigheden in Den Haag verkennen. Foto: Stadskoetsiers.com


Jaarlijks, op de derde dinsdag in september, maken koning Willem-Alexander en koningin Maxima een rondrit door Den Haag in de Gouden cq Glazen Koets. Wie dat tochtje ook weleens wil ervaren, kan iedere zaterdag terecht bij de Gouden Koetsjes van de Haagse Stadskoetsiers. In stijl rijden de koetsiers deelnemers, net als het koninklijk paar, langs alle Haagse bezienswaardigheden. Wuiven mag.

De koninklijke rondritten starten zaterdags elk halfuur bij het Binnenhof tegenover de haringkraam, waar al menig politicus een Hollandse nieuwe weghapte. De sfeervolle tocht – met een koetsier en palfenier in vol ornaat op de bok – voert onder meer langs Paleis Noordeinde, de Koninklijke stallen, het Mauritshuis en het Lange Voorhout. Uiteraard geven de koetsiers uitleg over alle bezienswaardigheden. Op vertoon van uw ticket krijgen deelnemers korting op de toegangsprijs voor het Escher Paleis, het Haags Historisch Museum en de Haagsche Toren.

Voor reserveringen en tickets:de VVV, Spui 86 of online bij denhaag.com en www.stadskoetsiers.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.