Beleef de historie van De Hoge Veluwe met Augmented Reality

Een ruiter staat in de virtuele werkelijkheid voor de poort van de Hoge Veluwe. Foto: PR


Het Nationale Park De Hoge Veluwe lanceert als eerste nationale park in Nederland een app met Augmented Reality (AR). De app neemt bezoekers mee in de geschiedenis van het Park, met auto- fiets- en wandelroutes langs bijzondere plekken in het Park.

Er zijn zo veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van ons Park.

Aangekomen op een AR-plek kunnen bezoekers met behulp van Augmented Reality op de foto met bekende mensen uit de geschiedenis van het Park, zoals stichters Anton en Helene Kröller-Müller, en Jachthuis-architect Berlage. Ook biedt de app meer informatie over de betreffende locatie.

Historische verhalen met moderne middelen

Het Park zet met deze app moderne technieken in om de geschiedenis zichtbaar te maken. Augmented Reality (letterlijk: toegevoegde realiteit) combineert de werkelijkheid met digitale beelden. Deze techniek maakt het voor bezoekers van het Park mogelijk om terug in de tijd te kijken. Zo is bijvoorbeeld de windmolen te zien die ooit op het Pomphuisje in het Park stond. Bij het standbeeld Stenen Hert kan men zelfs op de foto met Anton Kröller of Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park.

Geen borden

Monique Kokke, Hoofd Bezoekersmanagement van het Park: “Er zijn zo veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van ons Park. We willen die historie delen met onze bezoekers. Maar het Park vol zetten met informatieborden is zonde van het prachtige landschap. Dankzij deze app ontdekken bezoekers de rijke historie, precies op de plek waar die zich heeft afgespeeld. En met Augmented Reality komt het verleden voor je neus tot leven. De app maakt het mogelijk een schilderij van Van Gogh vast te houden, of je arm om Anton Kröller te slaan. Dat is uniek.”

Door de ogen van

Gebruikers kunnen in de app kiezen voor de Anton-routes en zo meer te weten komen over Anton Kröller en familiebedrijf Müller & Co. In de Helene-routes leren ze over Helene Kröller-Müller en haar liefde voor kunst. Speciaal voor kinderen (van alle leeftijden) is er een selfie-route, waarin ze onderdeel kunnen worden van een echte Van Gogh.

Gratis te downloaden

De app NPHV | AR is gratis te downloaden voor iOs en Android. Naast de Nederlandstalige app is er ook een Engelse versie beschikbaar. Beide apps zijn ontwikkeld door Studio Kort uit Arnhem en mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op hogeveluwe.nl/app.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.