Bezoek met de KLM de Cheers-set in Boston


KLM breidt vanaf de zomer van 2019 haar netwerk uit met een nieuwe bestemming: Boston in de Verenigde Staten (BOS). Drie keer per week zal KLM vanaf Amsterdam vliegen naar deze nieuwe bestemming aan de Amerikaanse Noordoostkust. Hiervoor wordt een Airbus A330-300 ingezet, met een capaciteit van 292 stoelen per vlucht. Maar wat kun je in Boston doen, waardoor is Boston bekend?

Zoekend op ‘famous tv-series from Boston’ kwam als een van de eerste de serie Cheers naar boven. De serie liep van 1982 tot en met 1993. Het leverde 275 afleveringen op van elk zo’n half uurtje. Het werd een aangename comedy om een werkdag mee af te sluiten. Wie de herinneren daar aan wil ophalen kan op twee plekken terecht. Allereerst het café waarvan telkens de buitenkant was te zien in de serie en de tv-set. Wie namelijk het originele café binnenstapt wordt teleurgesteld. Het interieur is anders dan op tv. De makers hadden een bar-eiland nodig, zodat de camera’s er van alle kanten omheen konden. De echte bar heeft dat niet.

Met Delta

De KLM-vluchten naar Boston zijn een aanvulling op de twee dagelijkse vluchten tussen Amsterdam-Schiphol en Boston, die worden uitgevoerd door Delta Air Lines, de joint venture partner van Air France-KLM op trans-Atlantische routes.

,,Door de toevoeging van een rechtstreekse KLM-vlucht bieden wij onze klanten, in samenwerking met Delta Air Lines, nog meer directe vliegverbindingen van en naar Boston. Boston is de 17e Noord-Atlantische bestemming die rechtstreeks door KLM wordt aangevlogen.” – KLM President & CEO, Pieter Elbers

KLM vliegt vanaf 31 maart 2019 op woensdag, vrijdag en zondag tussen Amsterdam-Schiphol en Boston. De vluchten met de Airbus A330-300 bieden 30 stoelen World Business Class, 40 stoelen Economy Comfort Class en 222 stoelen Economy Class.

Reisschema

Per 1 juli 2019 komt er een vierde wekelijkse vlucht bij op maandag. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:
KL0617 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 17.00 uur en arriveert om 18.30 uur lokale tijd in Boston.
KL0618 vertrekt van Boston om 22.00 uur lokale tijd en arriveert in Amsterdam-Schiphol om 10:35 uur de volgende dag.

Boston ligt 300 kilometer ten noorden van New York en is de grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts. Boston, bekend van onder meer de Harvard University, is een van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, onderwijs en hightechproducten en -onderzoek. Het Museum of Fine Arts werd geopend in 1876, telt maar liefst 450.000 kunstwerken, en is daarmee een van de meest veelomvattende musea ter wereld.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.