De 6 leukste insider tips voor de steden in Mecklenburg-Vorpommern

De dom van Schwerin gezien vanuit de lucht. Foto: Volker Koehn/PR


De beste adresjes voor verse vis uit de Oostzee. Of een openluchtbioscoop in een scheepswerf. Dit zijn de 6 leukste insider tips om te onthouden als je deze zomer de steden van Mecklenburg-Vorpommern aandoet.

1.Greifswald: museumhaven met openluchtbioscoop
Greifswald heeft de grootste museumhaven van Duitsland, er liggen meer dan 60 historische schepen aangemeerd. Mooi om van binnen en buiten te bekijken. Nog leuker is het om mee te gaan zeilen of om verse vis aan boord te eten, sommige schepen zijn omgebouwd tot restaurant. Tip voor filmliefhebbers! In de zomermaanden verandert de scheepswerf in een openluchtbioscoop waarbij de films worden vertoond op scheepszeilen.

2.Rostock: verse vis eten bij de vismarkt
In de haven van Rostock is het een komen en gaan van vissers die hun zojuist gevangen waar verhandelen op de vismarkt van Rostock. Al het lekkers uit de Oostzee is direct te proeven in restaurant Fischbratküche dat bij de markt hoort. Het menu is uitgebreid: van vissoep, een kabeljauwfilet tot garnalen en knapperige ‚Fish & chips‘. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag, tussen 11.00 en 15.00 uur.

3.Stralsund: zonsondergang vanaf een zeiljacht
Het ruime sop kiezen in Mecklenburg-Vorpommern kan met de zeiltochten van SeaTrips. De weidsheid van de Oostzee, de skyline van Stralsunden een zonsondergang vanaf het dek zijn de ultieme outdoor vakantie-ingrediënten. De 3,5 uur durende vaartochten langs de Strelasund, Rügen en de Hiddensee koersen, eindigen met een hapje en een drankje in de haven. Je laten zeilen is heel relaxt, maar zelf aan het roer staan kan ook.

4.Gustrow: biertje in de SchnickSchnack Kneipe
Een typisch ´van horen zeggen adresje´ is de SchnickSchnack Kneipe op de Baustraße 35b in residentiestad Güstrow. Deze favoriet van de locals is gehuistvest in een voormalig historisch pakhuis (Speicher). Zeven dagen per week serveren ze er het lekkerste bier van de tap, kleurrijke, huisgemaakte cocktails en heerlijk eten.

5.Wismar: zeevruchten àla carte van Seeperle
Wie als visliefhebber Hanzestad Wismar aandoet, mag de verse vis en zeevruchten van het veelgeprezen Seeperle niet missen. De zilte delicatessen zijn dagelijks verser dan vers te koop op meerdere locaties. In de oude haven bij de viskotter Minna von Friedrichskoog, in de Kombüse (soort cafetaria) bij de Seeperle-winkel en in het àla carte restaurant Oberdeck. Eén ding is zeker: wie de vis van Seeperle proeft, proeft Wismar!

6.Schwerin: de stad zien vanaf de Dom
Vanaf welk punt in Schwerin je ook kijkt, overal zie je de Schweriner Dom, een meesterwerk van de baksteengotiek. Als je de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern vanuit vogelperspectief wilt zien, bedwing dan de 220 traptreden van de domtoren. Om na het passeren van vijf grote klokken, op het bezoekersplatform uit te komen voor een onvergetelijk uitzicht over de stad, het kasteel van Schwerin en de meren in de omgeving.

Meer informatie: www.off-to-mv.com/nl/steden

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.