Dorado Beach Olburgen nu ook Droompark

Dorado Beach. Foto: PR


Camping en jachthaven Dorado Beach in het Gelderse Olburgen maakt nu onderdeel uit van Droomparken Vakantieparken. Droomparken gaat het park herontwikkelen tot een multifunctioneel recreatiebedrijf met recreatiewoningen van het luxere segment tot de avontuurlijke Tiny Houses, met dienstverlening op het niveau van hotelservices.

Dit maakten Nanke den Daas – CEO Den Daas Recreatie – en Andries Bruil namens de directie van Droomparken bekend na de formele overdracht. Op het nieuwe recreatiepark, dat gefaseerd ontwikkeld zal worden, zullen zo’n 200 stenen recreatiebungalows gebouwd worden. Deze worden verkocht ten behoeve van eigen gebruik van de nieuwe eigenaren, verhuur via Droomparken of een combinatie van eigen gebruik en verhuur. 

Familie

De familie Den Daas was op zoek naar een geschikte koper omdat er binnen de familie geen gegadigden waren om het bedrijf voort te zetten en tevens omdat ze onvoldoende ervaring heeft met het herontwikkelen van een stacaravanpark. Nanke den Daas: ‘In Droomparken hebben wij een uitermate geschikte nieuwe eigenaar gevonden die het park gaat herinrichten tot een eigentijds recreatiepark zoals wij ook van plan waren. Bovendien staan de Droomparken bekend om hun fraaie groene parken in een mooie omgeving. Daar past Dorado Beach in het mooie IJssellandschap heel goed bij.’

Droomparken gaat in gesprek met de huidige medewerkers en gaat ervan uit dat zij gewoon in dienst blijven van het park. Behalve dat de ontwikkeling en uitbreiding van het park lokaal banen zal opleveren, wil Droomparken graag met ondernemers in de regio in gesprek over mogelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van toeristische uitjes, maar bijvoorbeeld ook over de levering van streekproducten.

Natuurwaarden

Het park zal ontwikkeld worden met oog en respect voor de vaste gasten, omwonenden en de natuur.
De vaste gasten van Dorado Beach zijn inmiddels geïnformeerd over de overdracht. Droomparken gaat de wensen die er bij hen leven op korte termijn inventariseren. Het gaat om gasten die vaak al vele jaren op het park recreëren.

Direct omwonenden krijgen eerdaags een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking met Droomparken. Andries Bruil, verantwoordelijk voor projectontwikkeling bij Droomparken: ‘Wij willen graag een goede buur zijn voor de inwoners van Olburgen en horen bij deze kennismaking graag wat er leeft onder de bevolking. Zo mogelijk zullen wij hier rekening mee houden bij de ontwikkeling van het park.’

Bij de herontwikkeling zal gebruik gemaakt worden van de laatste inzichten en technieken zodat het aantal transportbewegingen op en buiten het park tot een minimum beperkt worden alsmede de belasting voor het milieu. De recreatiewoningen zullen energiearm of –neutraal gebouwd worden eveneens volgens de laatste inzichten. Voorbeelden op het gebied van natuur op het park zijn vleermuisvriendelijke verlichting, de aanleg van waterpoelen voor amfibieën en inheemse beplanting.

Alle doelgroepen

Dorado Beach zal veranderen van een caravanpark met jachthaven in een multifunctioneel recreatiepark met een verscheidenheid aan eigentijdse recreatiewoningen in een waterrijke omgeving. Hierdoor wordt het park aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire Tiny Houses die door Droomparken in Nederland met veel succes zijn geïntroduceerd.
Ook de watersporters zullen aan hun trekken blijven komen. Andries Bruil: ‘De jachthaven blijft uiteraard, niet alleen vanwege de grote aantrekkingskracht op gebruikers maar ook vanwege die gezellige maritieme sfeer.’
Uniek in de recreatiebranche is volgens de initiatiefnemers dat Droomparken haar gasten een dienstverlening aanbiedt op het niveau van hotelservices. Zo zijn de bedden bij aankomst in de huisjes al opgemaakt, is er ontbijtservice en doen de medewerkers er alles aan om aan de wensen van de gasten te voldoen.

Over Droomparken

Droomparken ontwikkelt al bijna twintig jaar recreatieparken in Nederland. De veertien locaties zijn gelegen in prachtige gebieden – een voorwaarde voor een Droompark – op de Veluwe, in Noord-Holland, aan het Veluwemeer, in Limburg of aan de Zeeuwse kust. Voor meer informatie: www.droomparken.nl

Den Daas Recreatie richt zich, al ruim veertig jaar op de duurzame ontwikkeling en exploitatie van vrijetijdsvoorzieningen op de grens van land en water. Voor meer informatie: www.thuishavens.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.