Egypte verdringt Frankrijk bij boekingen

Stierenrennen in Spanje. Foto: Elkedagvakantie


Nederlanders zijn rotsvast in hun keuze voor vakantiebestemmingen. Die conclusie kan getrokken worden uit de boekingen voor aanstaande zomervakantie bij online reisorganisatie dé VakantieDiscounter. Zo blijft de top 10 populaire zomerbestemmingen nagenoeg hetzelfde ten opzichte van vorig jaar.

Wat het meest opvalt bij de vergelijking van de zomervakantieboekingen ten opzichte van vorig jaar, is dat de top 10 nauwelijks veranderd is. Net als voorgaande jaren voeren Spanje, Griekenland en Turkije ook dit jaar de top 10 meest geboekte zomerbestemmingen aan. “De enige verschuiving die we zien, is dat Egypte naar plek zes gestegen is, ten koste van Frankrijk, die het nu moet doen met plek zeven”, aldus marketingmanager Thijs Keukenmeester van dé VakantieDiscounter.

Kleine Griekse eilanden stijgen

“Kijken we naar de overige landen in de top 10 dan zien we ook Italië en Portugal rotsvast hun respectievelijke vierde en vijfde plek behouden. Kroatië, Duitsland en Bulgarije sluiten net als voorgaande jaren de rij. Gaan we nog een stapje verder in onze analyse en kijken we naar de verschillen tussen de regio’s, dan zien we in Spanje nauwelijks verandering. In Griekenland zijn deze verschillen groter. Hier zijn het vooral kleine eilanden als Karpathos en Santorini die snel stijgen, terwijl Kreta en Corfu marktaandeel moeten inleveren”.

Opvallend is dat de top 10 meest geboekte zomervakantiebestemmingen weliswaar weinig verschuivingen laat zien, maar dat daarbuiten meer is veranderd. “Zo zien we buiten de top 10 opvallend veel stijgers op het Afrikaanse continent en uit het Midden Oosten”, licht de marketingmanager toe, “met Tunesië als absolute koploper. Maar ook Dubai, Gambia, Marokko en Mauritius nemen in populariteit toe.“

Top 10 zomerbestemmingen 2018

  1. Spanje
  2. Griekenland
  3. Turkije
  4. Italië
  5. Portugal
  6. Egypte
  7. Frankrijk
  8. Kroatië
  9. Duitsland
  10. Bulgarije

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.