Fietsen langs de Watergeschiedenis van Flevoland

Een van de sluizen die de waterstand in Flevoland regelt. Foto: Waterschap Zuiderzeeland


Wil je meer weten over de ‘kunstwerken’ van het Waterschap Zuiderzeeland? Dit kan nu ook op de fiets. Op de fietsroute Watergeschiedenis in Flevoland via Fietsnetwerk.nl, kunt je op drie punten afstappen voor meer informatie.

De fietsroute neemt recreatieve fietsers mee langs een aantal afstapmomenten die van groot belang zijn voor het ontstaan van de Oostelijke- en Zuidelijke Flevopolders. Gescheiden door de zes meter hoge Knardijk en op twee plaatsen onderbroken door de Knardijksluizen. Fietsers komen langs Gemaal Wortman die, samen met het Gemaal Lovink in Harderwijk en Gemaal Colijn in Ketelhaven, in negen maanden de Oostelijke Flevopolder droogmaalde. In het Belevenissenbos kunnen fietsers de zogenaamde schroef van Archimedes ontdekken, een handige constructie om water omhoog te laten lopen.

Fietsknooppunten

De route is opgebouwd uit het fietsknooppuntensysteem, gecombineerd met afstapmomenten van het waterschap. Fietsers komen behalve langs deze bezienswaardigheden ook door het polderlandschap van de provincie Flevoland.

Direct beschikbaar

De fietsroute is vanaf nu beschikbaar en is toegevoegd aan de Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangen fietsers extra informatie over de afstapmomenten langs de route. Dankzij de GPS technologie ontvangen fietsers de juiste informatie, op de juiste plaats en op het juiste moment, zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn ook in PDF- en GPX-formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Meer informatie over de route is te vinden op:
https://www.fietsnetwerk.nl/watergeschiedenis-in-flevoland/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.