Geldersch Landschap & Kasteelen lanceert ‘De Geldersche Kasteelenroute’

Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen bij de start van de nieuwe route. Foto: PR


Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, heeft een bijzondere fietsroute van 339 kilometer door de provincie Gelderland geopend. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen.

Beleef 7 kastelen in Gelderland

Kastelen maken nieuwsgierig. Je wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kastelen. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht, levensecht. Alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen.

Op kasteel Cannenburch (Vaassen) proeven de bezoekers de rijkdom van een edelman woning en in huis Verwolde (Laren) lijkt het of je zo van het tere Chinese porselein in de eetkamer zou kunnen eten. Op kasteel Doorwerth (Doorwerth) kunt je zelfs geuren en geluiden uit vroegere tijden waarnemen. Kasteel Ammersoyen (Ammerzoden) straalt kracht uit door zijn strategische ligging, waarbij de imposante middeleeuwse contouren van het kasteel scherp afsteken tegen het vlakke rivierenlandschap. En het kostbaar gemeubileerde huis Zypendaal (Arnhem) oogt statig vanuit het omliggende, glooiende park. Terwijl de vermaarde tuinsieraden en de Bedriegertjes in het park van kasteel Rosendael (Rozendaal) je verwonderen en kasteel Hernen (Hernen) zal de bezoeker, door zijn schilderachtige omgeving en overdekte weergangen, met intimiteit overvallen. De tijd lijkt hier al ruim 500 jaar stil te staan.

Het is mogelijk de route in delen te rijden, of bijvoorbeeld een meerdaagse tocht met overnachtingen samen te stellen, om zo de hele route te kunnen gaan ontdekken. Op termijn zal de route tevens in meerdere talen beschikbaar komen zodat ook buitenlandse toeristen de route optimaal kunnen beleven.

Fietsknooppunten

De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden.

Direct digitaal beschikbaar

De fietsroute is per direct digitaal beschikbaar en is toegevoegd aan de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangt de fietser extra informatie over de hoogtepunten langs de route. Dankzij de innovatie GPS technologie ontvangen fietsers deze juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Meer informatie over De Geldersche Kasteelenroute is hier te vinden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.