Hoe Tessa voor €3,18 naar Mallorca vloog…

Tessa tijdens haar recente trip.


Dit is het verhaal van Tessa Visser over haar vlucht naar Mallorca voor €3,18 en ze legt daarbij het concept van een ‘error fare’ uit. Meestal wordt zo’n ‘foutje’ door de vliegmaatschappij ontdekt en hersteld. Maar niet altijd, zo blijkt.

We zien ze allemaal zo nu en dan voorbij komen op social media: goedkope vliegtickets die eigenlijk te mooi zijn om waar te zijn. Tijd om de vluchten eens te boeken en uit te testen, dacht Tessa. ‘Ik werk bij Holidayguru.nl en hier vinden we dagelijks error fares. Toen ik deze retourvluchten naar Mallorca vond kon ik die eigenlijk niet laten liggen en boekte ik meteen deze last minute vluchten!’

Zo vloog ik op 1 juli naar Mallorca. De vluchten vertrokken vanaf Dusseldorf, maar voor zo’n prijs vond ik het geen probleem om even een treinrit te betalen. We hadden een mooi hotel geboekt in het plaatsje Cala D’or, in het zuiden van het eiland. De vakantie duurde niet zo lang, maar was perfect om er even tussenuit te knijpen en vooral om eens spotgoedkope vluchten uit te proberen.

Een error fare is eigenlijk precies wat je zou denken: een foutje in de prijzen. Het komt soms voor dat er een fout wordt gemaakt bij het bevestigen van een vlucht. Indien je een error fare voorbij ziet komen contacteer je natuurlijk niet de betreffende luchtvaartmaatschappij, want dan zal de prijs snel aangepast worden. Let wel op: indien je een error fare hebt geboekt kan je het beste even wachten tot deze vlucht bevestigd is. Ga dus nog niet op zoek naar een hotel op bestemming want de kans bestaat dat de luchtvaartmaatschappij de errorfare annuleert. Wanneer dit niet het geval is kan je zomaar op vakantie voor slechts €3,18!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.