Met kinderen op ontdekkingstocht in Batavialand

Met kinderen in de nautische geschiedenis van ons land duiken. Foto: PR


Met de komst van de nieuwe tentoonstellingen ‘De werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely’ en de Flevowand, valt er deze zomer veel te ontdekken in Batavialand. Door het doen van spannende en extra activiteiten kunnen gezinnen met kinderen kennis maken met alles wat Batavialand te bieden heeft.

Ontdek het geheim van Lely
Het is 1929 en Cornelis Lely heeft zijn werkkamer net verlaten… In de tentoonstelling ‘De werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely’ is een geheim verstopt. Door het beantwoorden van vragen en wat rekenwerk leren kinderen meer over het leven van Lely én ontdekken zijn geheim!

Ga mee op reis door de geschiedenis van de Zuiderzee
Deze vakantie kunnen kinderen een indrukwekkende reis maken door de geschiedenis van de Zuiderzee middels het 60 meter lange geborduurde verhaal van de ‘Flevowand’. Door het doen van opdrachten en het zelf zetten van enkele borduursteken, wordt de ‘Flevowand’ een ware ontdekking voor jong en oud.

Naast de activiteiten bij de nieuwe tentoonstellingen biedt Batavialand nog veel meer extra’s deze zomer. Zo kunnen kinderen zelf aan het roer staan van de IJsselkogge, het water beheersen in het Watertheater of zelf de handen uit de mouwen steken bij de vele ambachten op de werf. Op de Batavia kunnen ze bij de Blacklightspeurtocht met een zaklamp op zoek naar het verhaal van de Batavia.

Kijk op www.batavialand.nl/zomeractiviteiten voor de totale zomerprogrammering en bestel de tickets online.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.