Sterke stijging Noord-Korea reizen sinds vredesbesprekingen Trump


De weg naar Noord-Korea ligt open voor toeristen.

Toeristen keren massaal terug naar Noord-Korea. Het aantal boekingen is sinds de vredesbesprekingen vorige maand met 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie CultureRoad op basis van eigen boekingsgegevens en dat van andere reisorganisaties die reizen naar Noord-Korea aanbieden. De toename van boekingen is een duidelijke trendbreuk met de afgelopen periode.

De toename van het aantal boekingen komt na een jaar van politieke spanningen rondom Noord-Korea. Vooral vanaf april is er een sterke stijging te zien in het aantal toeristen dat naar Noord-Korea wil. “Mensen hebben in de media de laatste tijd een ander Noord-Korea gezien met een leider (Kim Jung-Un) die zich verzoenend opstelt. Het lijkt erop dat er een nieuwe tijd aanbreekt. Dat merkt de reiziger ook. Ze worden weer nieuwsgierig.”, aldus Rik Brinks van CultureRoad.

Cuba-effect

Ook het gevoel van urgentie om een reis te boeken naar Noord-Korea neemt volgens Brinks toe: “Misschien breekt er wel een tijd van meer vrijheid voor de Koreanen. Dan ga je straks echt een Cuba-effect beleven. Het gevoel dat het weleens de laatste kans zou kunnen zijn om het echte communisme te beleven zou voor veel mensen een reden kunnen zijn om juist nu te besluiten een reis te boeken.”

Nieuwe lokkertjes

Ondertussen bouwen de Koreanen zelf ook door aan hun toeristische sector. De afgelopen tijd zijn er veel nieuwe lokkertjes toegevoegd aan de te bezoeken locaties in het land. Zo worden er steeds meer nieuwe gebieden opgesteld voor toeristen en is er een ski-resort geopend in het noorden van het land. Bovendien worden in september voor het eerst sinds 5 jaar weer Mass Games georganiseerd in het May Day Stadium in Pyongyang. Volgens de Koreanen de grootste gymnastiekshow ter wereld. Het grote verschil met 5 jaar geleden? Dit keer is er geen ruimte voor anti-Amerika propaganda.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.