Toeristen kunnen Guatemala helpen…door te komen

A post shared by Bastien Mbn (@bastienmbn) on


Er gebeurt nog van alles rond Lake Atitlán, zoals de foto’s op Instagram bewijzen.

De Minister van Toerisme van Guatemala, Jorge Mario Chacón heeft een dringende oproep aan buitenlandse reisbedrijven en consumenten gedaan na de trieste gebeurtenissen begin juni 2018. Met groot respect voor de slachtoffers van de uitbarstingen van de vulkaan Fuego en hun nabestaanden, doet de overheid van Guatemala een beroep om het land te blijven bezoeken. Alle faciliteiten en services alsmede de infrastructuur zijn op orde en het land en haar bevolking staan klaar om toeristen te ontvangen.

In Guatemala is het toerisme de economische en sociale motor en van groot belang voor de ontwikkeling van het land. Volgens het laatste onderzoek van de World Travel & Tourism Council (WTTC) is de economische impact van reizen en toerisme in het Centraal-Amerikaanse land enorm. De toeristische sector creëert 166.000 directe banen en biedt indirect werkgelegenheid aan bijna een half miljoen Guatemalteken. De sector neemt daarbij 7,2% van de totale werkgelegenheid van het land voor haar rekening.

Minister Chajón zegt: “Voor onze bevolking is het essentieel dat zowel de bezoekersaantallen als inkomsten uit toerisme op niveau blijven. De grootste steun die men Guatemala op dit moment kan geven is om juist nu ons land te bezoeken en te genieten van onze toeristische trekpleisters en gastvrijheid. De toeristische inkomsten zijn niet alleen economisch van belang maar dragen nadrukkelijk bij aan het welzijn van onze bevolking.”

Ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft in haar reisadvies geen beperkingen voor een bezoek aan Guatemala. Reizigers kunnen dus met een gerust hart het historische centrum van Guatemala-Stad of het prachtige Tikal National Park bewonderen, kennismaken met de Inca historie of genieten van de uitbundige natuur zoals rond Lake Atitlán.
Het bezoeken van het gebied rond de vulkaan Fuego is echter uiteraard niet mogelijk.

Voor meer informatie over Guatemala bezoeken consumenten http://visitguatemala.com/en/ & http://www.inguat.gob.gt/

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.