De ‘casitas’ van La Palma: authentieke logeeradressen

De ‘casitas’ van La Palma: authentieke logeeradressen 9

Casa Fuencaliente Foto: La Palma


Kleinschalige logeeradressen met een authentiek karakter zijn in trek bij veel Nederlandse toeristen: voor het ultieme ‘home away from home’-gevoel. De Canarische vakantiebestemming La Palma past goed bij deze trend: het eiland kent geen massatoerisme en het accommodatieaanbod bestaat er vooral uit karakteristieke ‘casitas rurales’. In deze sfeervolle, op zichzelf staande vakantiehuizen waan je je als toerist even ‘een La Palmees’.

Een historisch logeeradres

De ‘casitas rurales’ van La Palma worden gekenmerkt door de typisch traditionele Canarische architectuur en zijn overal op het eiland te vinden. Vaak zijn de accommodaties in het geheel te huren en hoef je het huis dus niet te delen met andere vakantiegangers. Elke casita ademt een stukje La Palma en geschiedenis van het eiland. Zo vind je er huizen met een oude waterput of casitas omgeven door bontgekleurde bloemen, boomgaarden en fruitbomen, of middenin een natuurlijk gebied. Huizen met een eigen zwembad of uitzicht over zee.

Telescopen

De karakteristieke casitas bevinden zich op verschillende locaties: van landelijk huizen ‘in the middle of nowhere’ – zoals bijvoorbeeld in het noordwesten in Puntagorda, Tijarafe of Villa de Garafia – tot aan huizen in of nabij een stad – historische panden gebouwd volgens de lokale stadstraditie. Bij de casitas op La Palma is een prachtige sterrenhemel inbegrepen. Door de geringe lichtvervuiling op het eiland zijn de nachten er spectaculair te noemen. Op aanvraag wordt het huis voorzien van telescopen zodat de sterren extra goed te bewonderen zijn.

Over La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.