Dit zijn de vijf mooiste yoga-bestemmingen

Dit zijn de vijf mooiste yoga-bestemmingen 9

Yoga beoefenen in de buitenlucht. Foto: Emirates/PR


“Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe,” aldus Buddha. Emirates heeft naar aanleiding van World Yoga Day een selectie gemaakt van de beste yoga bestemmingen in haar netwerk. Met meer dan 158 bestemmingen in 84 landen en maar liefst 14 wekelijkse vluchten vanaf Amsterdam, biedt de grootste airline ter wereld Nederlandse reizigers via Dubai goede verbindingen naar de meest traditionele en relaxte yoga hotspots wereldwijd.

Top vijf van beste yoga hotspots in het Emirates netwerk:

1. De zonnegroet aan de voet van de Himalaya in Noord-India (bestemming: Delhi)
Het beoefenen van yoga in de unieke bergomgeving van de Himalaya staat op de bucketlist van iedere yogi. Het prachtige panorama is ideaal voor diepe inhalatie die bijdraagt aan de harmonie van lichaam en geest gedurende een yogasessie. De Himalaya traditie van yoga meditatie combineert de wijsheid van de yoga Sutras van Patanjali, de filosofie en uitvoering van de Tantras en de specifieke instructies doorgegeven in een lange lijn van yoga meesters. Rishikesh aan de voet van de Himalaya is een van de meest belangrijke pelgrim locaties in India en biedt meerdere mogelijkheden om traditionele yoga methoden te ervaren en oefenen.

2. Combinatie van vinyasa yoga, pilates en ballet barre in Australië (bestemming: Sydney)
In Australië is Barre Body ontwikkeld in een nieuwe trend dat refereert naar yoga en pilates oefeningen en deze combineren in een ballet training aan de barre. Een goede workout die perfect is voor het gehele lichaam en spieren vormt. Barre Body is ideaal voor iedereen die aan yoga doet maar dit wilt combineren met het trainen van verschillende spiergroepen. Er zijn meerdere Barre Body studio’s aan het noordoosten van de Australische kust, dus sla deze zeker niet over wanneer je down under bent.

3. Yoga als onderdeel van de Bali vakantie (bestemming: Denpasar)
Voor degenen die de voorkeur geven aan het concentreren op yoga, goede voeding en een uitgebreide wellness behandeling is Ubud in Bali de must-go-to bestemming. Het wordt ook wel gezien als het spirituele centrum en yoga mekka van het eiland. De geur van wierook, vele ceremonies met heilige priesters en de kleine tempels nemen bezoekers mee naar het spirituele dagelijkse leven van de Balinezen. In de meeste gevallen behoort een kleine tempel, die perfect is voor meditatie en oefeningen, toe aan een van de vele hotels en de volgende yogaschool is nooit ver weg.

4. Relaxen in het midden van de oceaan (bestemming: Malé)
Yoga wordt ook op de Malediven gezien als de meest succesvolle methode om te relaxen en volledig tot rust te komen. Yogis hebben hier de unieke mogelijkheid om lichaam en geest te verenigen door middel van meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen. Het diepblauwe water en het kalmerende geluid van de zee zorgt ervoor dat je compleet kunt focussen tijdens oefeningen.

5. De laatste yoga trends op het Yogafest in Japan (bestemming: Tokio)
Jaarlijks vindt in september een spectaculair yoga festival plaats in de Convention Centre Pacifico in Yokohama, 40 minuten rijden van Tokio. Meer dan 150 yoga docenten geven lessen in allerlei niveaus gedurende het drie-dagen durende event.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.