Duik in de Steentijd in Drenthe

Poster van de activiteiten deze zomer in Drenthe. Foto: PR


Nog tot 13 januari 2019 kun je in het Drents Museum in Assen de tentoonstelling De Zaak Vermaning bezoeken. De tentoonstelling De Zaak Vermaning – Over een markant amateurarcheoloog in Drenthe vertelt het levensverhaal van Tjerk Vermaning. Wie was Vermaning en hoe ontstond zijn interesse voor het verre verleden? Hoe kwam hij tot zijn ontdekkingen en met wie werkte hij samen? Ook de rol van de pers tijdens deze roerige tijd wordt belicht. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een groot aantal van Vermanings vondsten getoond, zowel de vervalsingen (uit Hoogersmilde, Hijken en Ravenswoud) als de echte voorwerpen die hij op verschillende plaatsen in Drenthe vond. Diverse filmopnames en geluidsfragmenten brengen de eigenzinnige amateurarcheoloog tot leven. Van woensdag 5 tot en met zondag 30 september 2018 voert PeerGrouP de grootschalige locatietheatervoorstelling De Affaire Vermaning op in Hoogersmilde, vlakbij de plek waar Vermaning zijn eerste spraakmakende vondsten deed. De productie is een komisch spektakel over de omstreden Drentse amateurarcheoloog. Het script is geschreven door Jan Veldman en de rol van Tjerk Vermaning wordt gespeeld door acteur Mads Wittermans.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.