Garmin komt met routeplanner voor de fiets

Met een Garmin onderweg. Foto: PR


Garmin introduceert de Edge Explore, een GPS-fietscomputer met een scala aan fietsspecifieke functies. De Edge Explore is voorzien van een voorgeladen Garmin-fietskaart die fietsers helpt hun weg te vinden. De routes worden gegenereerd met Trendline™ Popularity Routing, de functie die gebruikmaakt van miljoenen kilometers aan fietsgegevens in Garmin Connect™ om de weg te vinden over routes en paden waar fietsers de voorkeur aan geven.

“Routes over het schilderachtige platteland of de weg naar lokale winkels en restaurants, de nieuwe Edge Explore helpt om de weg te vinden”, zegt René Dijk, Product Manager Garmin Nederland BV. “Het 3-inch touchscreenscherm met hoge resolutie is eenvoudig te installeren en goed af te lezen in alle weersomstandigheden – in direct zonlicht, op bewolkte dagen en zelfs in de regen. Je ziet alle aanwijzingen in een oogopslag, zodat je niets hoeft te missen van de geweldige uitzichten.”

De voorgeladen Garmin-fietskaart biedt afslag-voor-afslag navigatie en waarschuwt fietsers voor scherpe bochten. Hij kan fietsers ook terugleiden naar hun route – of hun startpunt – als ze van de route afwijken of besluiten eerder naar huis te gaan. Voordat ze vertrekken, kunnen fietsers hun route plannen en downloaden in de vernieuwde Course Creator in Garmin Connect, die Trendline Popularity Routing gebruikt om fietsers de beste on-road en off-road routes te tonen die het meest door andere fietsers worden gebruikt.

De Edge Explorer is compatibel met de Garmin Varia™producten voor veiliger fietsen, zoals deRTL510 achteruitkijkradar en de UT800 slimme koplamp. Wanneer fietsers de radar koppelen met de Edge Explore, is het alsof ze ogen in hun rug hebben, overdag en ’s avonds. Fietsers worden gewaarschuwd op hun Edge-scherm wanneer auto’s en ander gemotoriseerd verkeer van achteren naderen, tot 140 meter afstand. Ze worden op tijd gewaarschuwd en kunnen de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Voor extra gemoedsrust beschikt de Edge Explore over een functie om hulp te vragen en over ingebouwde ongevaldetectie. Als fietsers in moeilijkheden raken, stuurt de Edge Explore automatisch hun locatie naar hun contactpersonen voor noodgevallen. Met GroupTrack1 en LiveTrack2 houden fietsers contact met vrienden, familie en medefietsers, die real-time hun locatie kunnen volgen.

De Edge Explore geeft fietsers de vrijheid om hun telefoon op te bergen en onbezorgd van hun rit te genieten. Tekstberichten worden weergegeven op het scherm van de Edge Explore, fietsers zien deze in een oogopslag en hoeven niet te stoppen. Met rider-to-rider messaging kunnen fietsers vooraf opgestelde berichten vanaf hun Edge Explore naar andere fietsers sturen, via een compatibel toestel3. De Edge Explore uploadt ritten automatisch naar de Garmin Connect online fitness community en kan worden aangepast door configureerbare gegevensvelden te downladen in de Connect IQ™ store.

De Edge Explore is verkrijgbaar in de zomer van 2018 met een batterijlevensduur van 12 uur en een verkoopadviesprijs van €249,99.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.