KLM lanceert Nederlandse service voor de Google Assistent


KLM lanceert haar nieuwste digitale service op de Google Assistent. Google heeft vorige week de Nederlandse versie van de Google Assistent geïntroduceerd, waardoor KLM-klanten nu met spraakgestuurde opdrachten in het Nederlands eenvoudig vluchten kunnen zoeken. KLM behoort tot de kopgroep van bedrijven die Nederlandstalige services en diensten biedt op dit voice platform.

KLM’s slimme assistent BB, kort voor Blue Bot, helpt consumenten in de zoektocht naar een geschikte KLM-vlucht. Wanneer de gewenste vlucht gevonden is, stuurt BB de gebruiker een link, waarmee de vlucht direct kan worden geboekt op KLM.com. “Spraaksturing gaat de wereld in rap tempo veranderen. De consument vindt en gebruikt voice-toepassingen steeds vaker in het dagelijks leven. KLM wil aanwezig zijn op de platformen waar haar klanten zijn, en dat betekent automatisch ook op een platform als de Google Assistent. Het zoeken van KLM-vluchten via spraakgestuurde opdrachten in verschillende talen is daarin een volgende strategische stap. In het belang van de KLM-passagier en in lijn met onze pioniersgeest, kijken we tegelijkertijd alweer verder naar nieuwe mogelijkheden met voice. Wij willen wereldwijd voorop blijven lopen in de online serviceverlening.” -Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air France-KLM

Kunstmatige intelligentie

KLM’s Blue Bot is gebaseerd op kunstmatige intelligentie die is verbonden met een combinatie van KLM- en externe technologie. BB is zelflerend en heeft haar eigen persoonlijkheid: behulpzaam, vriendelijk, professioneel en gewaagd. Door haar vaker te gebruiken, wordt ze slimmer en persoonlijker. BB kon eerder al helpen bij het boeken van een ticket op Messenger (in het Engels) en bij het inpakken van een koffer op de Google Assistent (in het Engels) en nu dus ook bij het zoeken van een KLM-vlucht op de Google Assistent in het Engels én in het Nederlands. De komende periode zal BB nog meer services gaan aanbieden op zowel de ‘voice’ platformen, als op andere sociale mediakanalen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.