Kobo introduceert ‘kleinste, dunste en lichtste’ ereader

Kobo introduceert 'kleinste, dunste en lichtste' ereader 9

Op reis met de Kobo-reader. Foto: PR


Rakuten Kobo, volgens eigen zeggen marktleider op het gebied van digitaal lezen, kwam deze zomer met de kleinste ereader, de Kobo Clara HD. Deze is met 6 inch de kleinste, dunste en lichtste ereader van de Kobo-familie. Ideaal voor in je handbagage tijdens je vakantie, een dagje op het strand of op warme, lange zomeravonden! De Kobo Clara HD is in Nederland verkrijgbaar voor € 129,99.

Lange zomers lezen
De Clara HD heeft een zeer compact formaat met afmetingen van 15,7×11,1 cm. Daarnaast is de ereader slechts 8,3 mm dik en met een gewicht van maar 166 gram de lichtste Kobo ereader. Dankzij het e-inkscherm, dat leest als echt papier, is lezen in direct zonlicht is geen enkel probleem doordat het niet reflecteert. Liever lezen in het donker? Dat kan de hele avond door. Want de ComfortLight Pro-schermverlichting, dat blootstelling aan blauw licht in de loop van de dag vermindert, vermoeit je ogen niet en heeft ook geen invloed op je slaap. Door een bedtijd in te stellen, bootst de ereader zelfs het natuurlijke verloop van de zon na – van een koele tot een, speciaal voor de Clara HD ontwikkelde, warme lichttint. De lichtinstellingen zijn daarnaast ook handmatig naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

Nog meer én sneller lezen
Met de Clara HD hoef je niet te kiezen voor je op vakantie gaat. De ereader heeft namelijk dubbel zoveel geheugen als voorgaande modellen: 8 GB aan opslagruimte. Je kan hiermee tot maximaal 6.000 ebooks meenemen. Bovendien kan het leestempo worden opgevoerd, omdat pagina’s 100 ms sneller worden omgeslagen dan bij vorige Kobo ereaders. Perfect voor die spannende thriller.

Naar eigen smaak
Kobo biedt met de Kobo Clara HD een leeservaring die past bij de voorkeuren van elke lezer. Met TypeGenius kun je de behoefte aanpassen met exclusieve instellingen voor dikte en scherpte en de keuze uit 11 verschillende fonts en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast kunnen marges worden aangepast en passages gemarkeerd, notities bij woorden worden genoteerd en woorden worden opgezocht met behulp van het ingebouwde woordenboek.

Eindeloos lezen met ebook-abonnement Kobo Plus
Weet je nog niet welk boek je meeneemt op vakantie? Met Kobo Plus, het ebook-abonnement van bol.com en Kobo, heb je de beschikking over een groot aanbod digitale boeken (ruim 200.000) voor een vast bedrag van €9,99 per maand; van nieuwe titels en bestsellers tot klassiekers van Nederlandstalige en internationale bodem. Meer informatie over Kobo Plus vind je op www.bol.com/KoboPlus of https://www.kobo.com/nl/nl/plus.

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.