Lekke band vaak spelbreker bij vakantiereis

Lekke band vaak spelbreker bij vakantiereis 8

Voor je het weet veroorzaak je met je pech een file. Foto: Elkedagvakantie


De ANWB Alarmcentrale heeft de afgelopen maand al 2300 vakantiegangers moeten helpen met een lekke band in het buitenland. Bijna de helft van het aantal mensen had geen reservewiel bij zich. In het buitenland kan het – zeker in het weekeinde – lastig zijn om aan een nieuwe band te komen. Dan is een lekke band een spelbreker bij de vakantiereis.

De bond ziet ook een stijging van zeven procent in het aantal pechgevallen met lekke banden ten opzichte van 2017. De meeste meldingen van lekke banden komen uit Frankrijk, Duitsland en België.Iemand die bijvoorbeeld in Frankrijk op vrijdagavond een lekke band krijgt, moet er rekening mee houden dat hij of zij pas maandag zijn reis kan vervolgen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bepaalde bandensoorten en de openingstijden van bandenbedrijven.

Altijd reservewiel

De ANWB adviseert om altijd een reservewiel mee te nemen op vakantie. Vaak hebben auto’s – om gewicht te besparen – niet standaard meer een reservewiel aan boord. In plaats daarvan is er een noodreparatieset. Zo’n set is echter een tijdelijke oplossing, bedoeld om een garage te bereiken waar de definitieve reparatie van de band kan gebeuren. Ook is een noodreparatieset alleen te gebruiken bij gaten tot 6mm.

Tips voor vertrekkende vakantiegangers

-Voor vertrek banden nalopen op beschadigingen en profiel.
-Breng de banden op de juiste spanning, ook het reservewiel.
-Raadpleeg bij twijfel de vakman.
-Zorg voor een reservewiel, ook voor caravan of vouwwagen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.