MaHo wil het ‘nieuwe Soho van Rotterdam’ worden

MaHo wil het 'nieuwe Soho van Rotterdam' worden 9

Een van de ondernemers in de Rotterdamse wijk. Foto: PR


Aan de rand van het Rotterdamse winkelhart vind je het MaHo-kwartier: een knus gebied vol inspirerende boetieks en talloze nieuwe horecaconcepten. Het ‘Soho van Rotterdam’ is volgens kenners ‘dé plek voor liefhebbers van lekker eten, unieke vintage, bijzondere labels en inspirerend design’.

Onontdekt stukje Rotterdam
In elke wereldstad bevinden zich nog redelijk onontdekte buurten waar je de beste horecazaakjes, hidden bars en talloze vintage winkels vindt. Denk aan hippe wijken als El Bourne in Barcelona, Soho in New York en Shoreditch in Londen. Oftewel: buurten die je voor een geslaagde citytrip echt niet mag overslaan. Met het MaHo-kwartier heeft ook de Maasstad nu haar eigen place to be. In MaHo zijn talloze bars en restaurants te ontdekken, elk met een unieke keuken en interieur. Ook liefhebbers van bijzondere designkleding en vintage finds kunnen in de leuke straten hun hart ophalen. Eigenzinnige speciaalzaken maken een bezoek aan het MaHo-kwartier meer dan waard.

Maagd van Holland
Vraag een willekeurige Rotterdammer naar het Scheepvaartkwartier of Delfshaven en hij wijst je blindelings de weg. Het oude en centraal gelegen MaHo-gebied daarentegen is nog niet bij iedereen bekend wat het gebied bijzonder, spannend en authentiek maakt. Het MaHo-kwartier – afkorting van de ‘Maagd van Holland’ – bevindt zich tussen de Pannekoekstraat, Botersloot en Nieuwemarkt, vlak achter publiekstrekker De Markthal en vijf minuten lopen van Station Blaak. In het hart van het gebied staat het standbeeld ‘De Maagd van Holland’ uit 1874 van beeldhouwer Joseph Graven.

Van Pizza ai Funghi tot fancy fashion
In het MaHo-kwartier kun je een hele dag vertoeven. Er zijn talloze bars en restaurants te ontdekken, met elk een eigen keuken en interieur. Van vers gedraaid koekjesdeeg met biologische toppings of sappig fruit bij Baker’s Dough, tot een chique snack van stoofvlees en friet met gin-tonic en kaviaar bij Tante Nel. Voor een traditionele Indonesische rijsttafel of overheerlijke noedels ga je langs bij Anugrah en Noo.Me. Ook andere wereldkeukens zijn te vinden in de buurt. Zo kun je oesters slurpen bij Brasserie Pierre, Spaanse pintxos proberen bij Pix, steenovenpizza’s eten bij De Pizzabakkers of smullen van Griekse delicatessen bij Deli Griek. Nieuwste aanwinst op de Pannekoekstraat is Restaurant Aji, het vierde restaurant van sterrenchef Mario Ridder met betaalbare topgerechten.

Overige informatie over MaHo
Locatie : Botersloot, Pannekoekstraat en Nieuwmarkt Rotterdam
Website : www.mahorotterdam.nl
Facebook : www.facebook.com/mahorotterdam

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.