Malawi, waar kun je overnachten?


Een van de accommodaties aan Lake Malawi.

Als je voor het eerst naar Afrika reist vraag je je misschien af hoe de accommodaties er uitzien. Hierbij een indruk van wat je kunt verwachten als je naar Malawi afreist.

Blue Zebra Lodge
Altijd al eens op een afgelegen eiland hebben willen overnachten? En waar je alleen per speedboat naartoe gevaren wordt? Blue Zebra Lodge is dan dé plek. De luxe tenten en de gastronomie staan er op hoog niveau. Geniet van alle luxe en comfort, een Malawian Gin Tonic op je privéveranda met uitzicht over het uitgestrekte meer. Niet alleen sta je dicht bij de ongerepte natuur, ook is het de perfecte locatie om te kayakken, kanoën, zwemmen, snorkelen of voor een ‘sundowner boottocht’.

The Makokola Retreat
Makokola Retreat is een toevluchtsoord voor de veeleisende vakantieganger die vooral tot rust wil komen. Het is fraai gelegen aan de zuidelijke oevers van Lake Malawi. De stijlvolle ruime strandvilla’s zijn ingericht in een moderne Afrikaanse stijl. Omringd door weelderige groene tuinen en een 600 meter breed zandstrand is dit resort voor velen een droombestemming. Bekend ook om de uitstekende keuken en persoonlijke service.

Sunbird Nkopola
Langs de zuidoever van het meer, aan de voet van het pittoreske vissersdorp Nkopola, ligt het Sunbird Nkopola resort. Het ligt ingeklemd tussen overvloedige tropische vegetatie en het heldere water. Overnacht in één van de 55 kamers en barbecue een visje op de grill terwijl je geniet van een magisch uitzicht over het meer. Als de kleuren van de zonsondergang langzaam vervagen en je omhoog kijkt, dan ontdek je waarom het ook wel ‘lake of stars’ wordt genoemd.

Pumulani
Deze kleinschalige en luxe lodge is aan de zuidpunt van het meer gesitueerd tussen de groene heuvels. De tien villa’s, gelegen op de oevers van Lake Malawi, bieden een prachtig uitzicht. Vanaf het terras kijk je uit over het meer en geniet je ’s ochtends van de opkomende zon. De perfecte plek om je helemaal op te laden. Wil je toch iets ondernemen, dan is er aan activiteiten ook geen gebrek. Naast dat je je kan uitleven op het water met een speedboat of kano, kan je in de omgeving van de lodge ook wandelen of pak je zelfs de fiets.

Mumbo Island Lodge
Voor de snorkel- of duikliefhebber is deze lodge een aanrader. Het groene en rotsachtige eiland is te bereiken met een boottransfer vanuit Cape Maclear. De accommodatie bestaat uit slechts zes tenten met eigen terras of veranda waar maximaal 14 gasten kunnen verblijven. Dé plek om te genieten van het het kristalheldere meer, waar zo’n 1000 verschillende soorten kleurrijke vissen zich graag laten zien. Geen waterrat? Ook voor de vogelliefhebber is dit de perfecte spotlocatie.

Kaya Mawa
Zonder twijfel een van de meest romantische bestemmingen in Afrika is Kaya Mawa, gelegen op het rotsachtige Likoma Island. Een verborgen parel en perfect voor honeymooners. Het eiland is een oase van rust en je kunt hier genieten van volop privacy. De lodge wordt omringd door baobabs en mangobomen, prachtige watervallen en idyllische zandstranden. Alle kamers en privéhuizen van de lodge zijn verschillend qua grootte, inrichting en ligging. Ook kan je tijdens je verblijf genieten van voortreffelijke maaltijden. Niet voor niets heeft Kaya Mawa de ‘beste safari cuisine’-award in de wacht gesleept. Verrassend, vers en zeer smakelijk.

Consumenten bezoeken voor meer informatie www.visitmalawi.mw

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.