Met een app goedkoper over Franse tolwegen


Péago is een app die je helpt kosten te besparen als je gebruik maakt van de Franse tolwegen. Om er (maximaal) gebruik van te maken moet je eenmalig 3,99 euro betalen. Daarna krijg je adviezen hoe je door kleine omwegen je kosten kunt drukken. Ze zeggen zelf dat je de eenmalige uitgave van de app ‘al bij Parijs terugverdiend hebt’.

De truc zit hem er in dat het eigenlijk niet voordelig is om je hele route, bijvoorbeeld van Noord-Frankrijk naar Marseille, ineens af te rekenen. Door zo nu en dan even van de péage af te gaan, een rotonde te nemen en weer opnieuw de snelweg op te gaan schijn je veel op de kosten te kunnen besparen. Ook helpt de app bij het vinden van tankstations net even buiten de normale route waardoor je goedkoper kunt tanken.

De app zegt ook te werken met de tolbadge: ,,De Télépeage Tolbadge is handig op de tolweg in Frankrijk, omdat het je tijd scheelt bij de tolpoort. De besparing is met de tolbadge even hoog als zonder de tolbadge. Met een tolbadge kost het uitvoeren van een péago nog minder tijd. Péago biedt je daarbij inzicht in hoeveel je nou je eigenlijk bij elke tolpoort afrekent. Zo heeft Péago naast het besparen op tol het voordeel dat je precies weet wat je betaalt aan tol. Wel zo handig lijkt ons.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.