Op deze manier kun je natuurlijk ook door Afrika reizen


Charlies-travels.com is het verhaal van de Brabantse Charles Witlox. Die wist tijdens zijn rechtenstudie al dat hij wilde ondernemen. Tijdens een stage in Kenia besloot hij: het wordt een reisbureau voor het ‘echte’ Afrika. Inmiddels telt het Charlie’s Travels kantoor in Nairobi 23 medewerkers. Deze maand is het bedrijf met een expeditie begonnen. Op de site wordt dat zo omschreven: ,,Camera’s, drones, laptops en een auto vol met bevlogen content creators: we zullen actuele gebeurtenissen, onze avonturen en specifieke thema’s zoals outdoor-activiteiten, (lokale) projecten, bewoners, milieu, duurzaamheid en natuur schrijven, filmen en fotograferen: met deze expeditie proberen we letterlijk ‘Africa Inside Out’ te keren!” Eerdere tochten hebben in ieder geval mooi beeldmateriaal opgeleverd, zoals de video hier boven toont.

Off the beaten track Afrika specialist Charlie’s Travels start hiermee volgens eigen zeggen een uniek project voor het ontwikkelen van nieuwe reisroutes door Afrika en het creëren van verhalen over in totaal 13 landen. Met een team van 5 content creators zal frontman Charles Witlox – tevens oprichter van het bedrijf – in 12 maanden 13 Afrikaanse landen aan doen om het echte Afrika in beeld te brengen en op zoek te gaan naar nieuwe reisbelevingen voor avonturiers als hemzelf. Het avontuur is te volgen op de social media kanalen van Charlie’s Travels.

Van Nairobi naar Kaapstad

De 12 maanden durende expeditie ‘Africa inside out’ van Charlie’s Travels zal 13 landen aandoen: Kenia, Uganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië, Zuid-Afrika, Mozambique, Lesotho en Swaziland. Een team van 5 content creators zal in een four-wheel drive de vlakten en gebergten trotseren, op zoek naar het echte Afrika en het uitzetten van nieuwe reisroutes. Belevingen die niet in de Lonely Planet staan, maar die off the beaten track gaan en later door vrienden, families en koppels bij het reisbureau geboekt kunnen worden.

Avontuur uit een jongensboek

Charlie’s Travels is dé reisspecialist als het gaat om op maat gemaakte off the beaten track-ervaringen in Afrika. Het verhaal achter het bureau Charlie’s Travels leest als een jongensboek: na zijn studententijd besluit oprichter Charles Witlox reizen door Afrika te organiseren. Van lustrumreizen voor jaarclubs, tot unieke reisbelevingen voor koppels en families, alles op maat en afgestemd op de wensen van de reiziger. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met een internationaal reislustig team van 29 man, opererend vanuit de jungle villa in Nairobi, Kenia.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.