Uber rijdt nu ook in Helsinki

Een klant wacht op een Uber Taxi. Foto: PR


Voor iedereen die deze zomer naar Finland afreist, of mensen die graag buiten de gebaande paden gaan en nog op zoek zijn naar een bestemming, dit is het moment om naar Helsinki te gaan. Vanaf deze zomer is Uber beschikbaar in Helsinki om je van A naar B te brengen.

UberX, Ubers meest betaalbare optie, en UberBlack, de luxere variant, zijn vanaf sinds juli 2018 beschikbaar in Helsinki en omgeving, waaronder de steden Vantaa, Espoo, Kaunaianen en de internationale luchthaven van Helsinki. De dienst beslaat meer dan 750 km en brengt je naar opmerkelijke architectuur, top-notch musea en de mooiste boetiekwinkels.

Enkele niet te missen highlights in Helsinki:

Uber is ook beschikbaar rond de beroemde kustlijn en haven van de stad, waardoor het gemakkelijker wordt om over te stappen op een van de veerboten om nabijgelegen steden zoals Tallinn en Stockholm te ontdekken.

Veel animo
Sinds Uber vorig jaar de dienst pauzeerde in afwachting van nieuwe regelgeving hebben meer dan 250.000 mensen de Uber app in Helsinki geopend om te zien of ze een ritje konden aanvragen. Niet alleen inwoners van Finland deden dit, maar ook toeristen uit meer dan 100 verschillende landen hebben sinds juli vorig jaar geprobeerd om met Uber te reizen in het gebied. Vooral reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en Nederland waren geïnteresseerd.

Is Helsinki niet jouw bestemming voor deze zomer, maar wel zin in een Nordic Summer? Uber is ook beschikbaar in de volgende noordelijke pareltjes:

  1. Stockholm/Uppsala
  2. Gothenburg
  3. Malmo/Lund
  4. Oslo

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.