Vijf insider-tips van een local voor IJsland


De Jökulsárlón gletsjerlagune.

De laatste paar jaren heeft IJsland een enorme groei in toerisme ervaren, met 2.3 miljoen bezoekers in 2017, en niet voor niets.

Dit Noordelijke land is een geweldige zomerse bestemming met zijn lange, heldere avonden en natuur die zich op zijn best laat zien. Maar waar moet je zijn als je het authentieke IJsland wil ervaren zonder te struikelen over andere toeristen? WOW air vroeg een local om tips te geven.

Ása Steinardóttir is fotograaf en reist veel voor haar werk. Onderweg houdt ze haar blog Fromicetospice.com en andere social media bij. Ook al heeft ze de meest exotische plaatsen ter wereld bezocht, IJsland is nog steeds het vaakst te zien op haar platforms. De paar dagen die ze even thuis is, rijdt ze graag rond in haar auto om de IJslandse landschappen te bewonderen. Haar tips:

1. Rivier raften ‘The Beast of the East’
IJsland kent veel rivieren die geschikt zijn voor raften. Mijn favoriet is Jökulsá Eystri. Hier beleef je een dag vol met actie en adrenaline, maar je krijgt ook de kans om de onbereikbare stukjes natuur te zien. Het is een topgevoel om deze sterke rivier te tackelen! Geen wonder dat het één van de beste rafting rivieren van Europa is. Voor een echte ‘Viking experience’ raad ik de East Glacial River aan.

2. De gletsjerlagune bezoeken onder de middernachtzon
De Jökulsárlón gletsjerlagune is een magische plaats die geen enkele reiziger mag missen. De lagune ligt op de tong van de gletsjer, waar de ijsberg regelmatig afbreekt. In de zomer is het bijna de hele dag licht door de middernachtzon. Zorg dat je er laat op de avond bent, zodat je de mooie kleurige schemering kan aanschouwen.

3. Pórsmörk National Park
In de zomer kan je overal in IJsland komen, terwijl in de winter sommige delen van het land niet toegankelijk zijn. De IJslandse Hooglanden zijn daar een voorbeeld van, deze zijn alleen van juni tot september bereikbaar. Hier vind je Pórsmörk National Park, zonder twijfel één van de mooiste plaatsen in IJsland. In deze magische vallei ben je omringd door gletsjers, vulkanen en krachtige gletsjerrivieren. Het is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers. De hikingroutes zijn oneindig en leiden je naar totaal geïsoleerde plekken waar je compleet één bent met de natuur.

4. Hike naar Svartifoss
Svartifoss, ook wel de ‘Zwarte Waterval’, is één van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, met zijn zwarte basaltpilaren die de waterval omcirkelen. Hij is te vinden in het Skaftafell National Park. De tocht naar de waterval is 1,5 kilometer en is goed te doen, en het uitzicht is de klim zeker waard.

5. Doop jezelf onder in een heetwaterbron
Last but not least, je trip naar IJsland is niet compleet zonder een bezoek aan een heetwaterbron en de keuze is groot. Terwijl sommigen kokendheet zijn, hebben andere de perfecte temperatuur om in de baden. Het compleet tot rust komen terwijl je omringd bent door de onaangetaste, IJslandse natuur heeft iets magisch.

Over WOW air
WOW air is een low-cost airline in IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 38 bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika. Sinds 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door naar de luchthaven Schiphol, tegenwoordig zelfs twee keer per dag. Sinds 2 juni 2017 vliegt WOW air ook dagelijks vanaf Brussel. Momenteel werken er 1.100 mensen en voor het einde van 2018 bestaat de vloot uit 24 Airbus toestellen. Voor meer informatie kijk op www.wowair.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.